Μ. Draghi: Η ΕΚΤ στηρίζει την Ελλάδα - Έχει χορηγήσει 110 δισ. στις τράπεζες - Τι είπε για ELA και αναβαλλόμενο φόρο - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Μ. Draghi: Η ΕΚΤ στηρίζει την Ελλάδα – Έχει χορηγήσει 110 δισ. στις τράπεζες – Τι είπε για ELA και αναβαλλόμενο φόρο

15.04.2015 23:02

Μ. Draghi: Η ΕΚΤ στηρίζει την Ελλάδα – Έχει χορηγήσει 110 δισ. στις τράπεζες – Τι είπε για ELA και αναβαλλόμενο φόρο

 

Την δέσμευση της ΕΚΤ πως θα συνεχίσει να στηρίζει την Ελλάδα επανέλαβε ο διοικητής της ΕΚΤ, Mario Draghi, κατά την διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μετά την συνεδρίαση του διοικητικού της συμβουλίου. Η συνέντευξη Τύπου ήταν περιπετειώδης, αφού διακόπηκε προσωρινά μετά από αιφνιδιαστική επίθεση διαδηλώτριας στον διοικητή της ΕΚΤ.

 
Η ΕΚΤ θα συνεχίσει να στηρίζει την Ελλάδα, δεσμεύθηκε ο κεντρικός τραπεζίτης, διαμηνύοντας πως η ΕΚΤ έχει ήδη χορηγήσει κεφάλαια ύψους 110 δισ. ευρώ προς τις ελληνικές τράπεζες.
Ο Draghi σπεύδει να ξεκαθαρίσει, ωστόσο, πως η τύχη της Ελλάδας και των ελληνικών τραπεζών θα κριθεί από τις αποφάσεις που θα λάβει η ελληνική κυβέρνηση.

 
Κάθε απάντηση για τα όρια χρήσης του ELA από τις ελληνικές τράπεζες βρίσκεται στις κινήσεις της ελληνικής κυβέρνησης, τόνισε. Είναι στα χέρια της ελληνικής κυβέρνησης το κατά πόσο θα έχουν ανάγκη οι ελληνικές τράπεζες τα κεφάλαια του ELA, επανέλαβε.

 
Για να επαναφέρουμε την επιλεξιμότητα των ελληνικών ομολόγων ως collaterals χρειαζόμαστε την επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης, τόνισε εκ νέου. Ο Draghi έχει πολλές φορές εξηγήσει πως για να γίνουν ξανά αποδεκτά τα ελληνικά ομόλογα ως collaterals, θα πρέπει πρωτίστως να έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος.

 

Παράλληλα τόνισε πως αναφέρθηκε κατά τη συνεδρίαση της ΕΚΤ η συζήτηση για haircut στα ελληνικά collaterals. “Δεν συζητήσαμε όμως τίποτα και θα επανέλθουμε”, επανέλαβε.
Ερωτηθείς για την έρευνα της Κομισιόν για τον αναβαλλόμενο φόρο (DTA) σε Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, ο Μ. Draghi τόνισε πως δεν γνωρίζει πολλά πράγματα.
«Δεν μπορώ να επέμβω στην έρευνα της Κομισιόν για την αναγνώριση των κεφαλαίων από την αναβαλλόμενη φορολογία στις τράπεζες», διεμήνυσε, τονίζοντας, ωστόσο ταυτόχρονα, την ανάγκη να υπάρχουν εναρμονισμένοι κανόνες όχι μόνο για τις τράπεζες αλλά και για όλους τους κλάδους.
«Θα πρέπει να έχουμε όμως εναρμονισμένους κανόνες σε όλη την Ευρωζώνη», επανέλαβε.

*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017