”Μπουγελώματα” και… ”Ξύλο” στο Δ.Σ. της Super League!! | Mikrometoxos.gr

”Μπουγελώματα” και… ”Ξύλο” στο Δ.Σ. της Super League!!

24.02.2015 21:08

Στο “κόκκινο” η ένταση στο ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Με αφορμή όλα όσα έγιναν στο κυριακάτικο ντέρμπι Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός (και που φαίνεται ότι οδηγούν σε τιμωρία της έδρας του Παναθηναϊκού) η κόντρα φούντωσε για τα καλά στη συνεδρίαση της Super Legue στο Μαρούσι. Μάλιστα, εκτιμάται ότι επρόκειτο για την πιο θερμή και επεισοδιακή συνεδρίαση των τελευταίων μηνών.

Ο Ολυμπιακός εκπροσωπήθηκε από τους Μαρινάκη, Βρέντζο, Καραπαπά, και Αγραφιώτη ενώ ο Παναθηναϊκός από τους Αλαφούζο, Κωνσταντίνου, Σωπήλη και Μπαλωμένου.

Πρώτος αποχώρησε ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιάκωβος Αγγελίδης και εν συνεχεία οι Βαγγέλης Μαρινάκης και Φώτης Κωστούλας, χωρίς να κάνουν δηλώσεις. Μάλιστα, το σακάκι του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Παναιτωλικός ήταν βρεγμένο γεγονός που επιβεβαιώνει τις πληροφορίες ότι εκτοξεύτηκαν νερά κατά τη διάρκεια του Δ.Σ.

Η σπίθα άναψε με την έντονη αντιπαράθεση των ιδιοκτητών των ΠΑΕ Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός Βαγγέλη Μαρινάκη και Γιάννη Αλαφούζου. Ο Ολυμπιακός υποστήριξε ότι οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού άφησαν την ομάδα βορά στις διαθέσεις των φανατικών οπαδών των “Πρασίνων” στο κυριακάτικο ντέρμπι της Λεωφόρου. Ο Παναθηναϊκός ανταπάντησε ότι είχαν ληφθεί όλα τα αναγκαία μέτρα και φυσικά η συζήτηση σύντομα πήρε φωτιά. Κουβέντα στην κουβέντα η κατάσταση έγινε ανεξέλεγκτη και τα χειρότερα αποφεύχθηκαν μετά από την παρέμβαση των ψυχραιμότερων. Η πλευρά του Παναθηναϊκού υποστήριξε ότι ο κ. Μαρινάκης πέταξε ποτήρι με νερό στον κ. Αλαφούζο και ότι εν συνεχεία χτυπήθηκε ο αντιπρόεδρος της ομάδας Βασίλης Κωνσταντίνου.

Διαβάστε τις δηλώσεις του Γιάννη Αλαφούζου ΕΔΩ

Ο πρόεδρος της Super Lesgue, Γιώργος Μποροβήλος, προσπάθησε (χωρίς να αρνηθεί τα επεισόδια) να χαμηλώσει τους τόνους λέγοντας ότι τα προβλήματα που απασχολούν το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι πολύ πιο σοβαρά από μεμονωμένες διαμάχες ακόμα κι αν αυτές αφορούν Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό.

«Ήταν ένα επεισοδιακό συμβούλιο, δεν μπορούμε να το αρνηθούμε. Το διέκοψα και θα συνεχιστεί την επόμενη εβδομάδα. Δεν θέλω να το σχολιάσω, είναι κάτι που δεν τιμάει κανέναν. Είναι κάτι που μας πάει πίσω, είναι αυτονόητο αυτό. Έχουμε πολύ πιο σοβαρά προβλήματα Αύριο έχουμε συνάντηση με τον Υπουργό. Θα ζητήσουμε αυστηροποίηση των ποινών και κυρίως να υπάρχει τιμωρία και σε φυσικά πρόσωπα για να καταπολεμηθεί η βία όχι μόνο τιμωρία ομάδων. Και θα ζητήσουμε αυστηροποίηση του πειθαρχικού κώδικα», τόνισε ο κ. Μποροβήλος, ο οποίος όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο παραίτησής του απάντησε: «Δεν είναι θέμα ηγεσίας της Λίγκας. Ο καθένας πρέπει να προχωρήσει όπως νομίζει».

Παρών στο Δ.Σ. ήταν και ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΟΦΗ, Νίκος Μαχλάς, ο οποίος τόνισε για την ένταση: «Δεν ήταν ωραίο αυτό που έγινε. Δεν ήταν όμως σοβαρό. Νομίζω ότι ο κ. Κωνσταντίνου δεν χρειάζεται να είναι τόσο απότομος και νευρικός. Νομίζω ότι θα τα βρουν μόνοι τους. Δεν είδα το περιστατικό. Έγινε μια ένταση αλλά δεν είδα ακριβώς τι έγινε. Δεν γίνεται στο ματς του ΟΦΗ με τον Παναθηναϊκό να μιλάω με τον Υφυπουργό και να του λέω να μην έρθει στο γήπεδο ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού και ο κόσμος να εκτονωθεί. Δεν πρέπει να γίνονται αυτά τα πράγματα. Οι πρόεδροι πρέπει να βοηθάμε το ποδόσφαιρο. Δεν ήταν ωραίο αυτό που έγινε στο ματς με τον ΟΦΗ και δυστυχώς αυτά έγιναν και στο ντέρμπι σε δεκαπλάσιο βαθμό που δεν τιμούν την Ελλάδα. Αυτά τα πράγματα δεν πρέπει να γίνονται. Πρέπει να αλλαχθούν πολλά και σε αυτό το κομμάτι να παλεύουμε όλοι. Να δίνουμε εμείς οι πρόεδροι το καλό παράδειγμα στον κόσμο, γιατί εμείς ξεσηκώνουμε τον κόσμο».

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017