Μπλόκο στη «10η Εντολή» από τους συγγενείς της δασκάλας που αποκεφαλίστηκε - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Μπλόκο στη «10η Εντολή» από τους συγγενείς της δασκάλας που αποκεφαλίστηκε

09.03.2015 08:38

PROTOTHEMA

Η υπόθεση είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο το 2008

Μπλόκο στη «10η Εντολή» από τους συγγενείς της δασκάλας που αποκεφαλίστηκε
09/03/201508:28

Οι συγγενείς της 24χρονης Αδαμαντίας την οποία αποκεφάλισε ο σύζυγός της και περιέφερε το κεφάλι της στη Σαντορίνη κατέθεσαν ασφαλιστικά μέτρα για να μην προβληθεί το επίμαχο επεισόδιο

Προσπάθειες να μπλοκάρουν την αναβίωση ενός από τα πιο φρικιαστικά εγκλήματα που έζησε ποτέ η Ελλάδα καταβάλλουν οι συγγενείς της 24χρονης δασκάλας Αδαμαντίας Καρκαλή που αποκεφαλίστηκε από τον σύζυγό της Αθανάσιο Αρβανίτη στις 4 Αυγούστου 2008 στη Σαντορίνη.

Οι γονείς, ο αδελφός και η θεία του θύματος πληροφορήθηκαν ότι η σειρά «10η Εντολή», οι ιστορίες της οποίας είναι εμπνευσμένες από πραγματικά γεγονότα, επρόκειτο να ασχοληθεί με την συγκεκριμένη υπόθεση και κατέθεσαν ασφαλιστικά μέτρα, ζητώντας να απαγορευτεί η προβολή του επίμαχου επεισοδίου. Στις 24 Φεβρουαρίου, η υπόθεση συζητήθηκε στο Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης το οποίο αναμένεται να εκδώσει απόφαση, το προσεχές χρονικό διάστημα.

Στην αίτησή τους, οι συγγενείς αναφέρουν τα εξής: «Το γεγονός αυτό είναι πολύ πρόσφατο για μας και η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο έχει καταλυτικό αντίκτυπο στην ψυχοσυναισθηματική μας ακεραιότητα. Θα μας “τελειώσει” κυριολεκτικά. Δηλαδή: Η θέα της τεμαχισμένης σορού της Αδαμαντίας, με την κεφαλή εις χείρας του δράστη και άλλοτε πεταμένη στο πίσω κάθισμα του αστυνομικού οχήματος με το οποίο ο στυγερός δολοφόνος κλέβοντας από την αστυνομία επιχείρησε να διαφύγει. Στο σχετικό site του σταθμού Άλφα απεικονίζεται σε δύο σκηνές ο δράστης με την κεφαλή της Αδαμαντίας στο χέρι του πλησίον του προαναφερθέντος περιπολικού της αστυνομίας. Ηδη συνεπώς ηθική βλάβη έχουμε υποστεί από την θέα της εικόνας αυτής αλλά και από τη δημοσιοποίησή της ενώπιον πλήθους θεατών».

Παράλληλα οι ενάγοντες ζήτησαν «να παρέμβει άμεσα το εθνικό ραδιοτηλεοπτικό συμβούλιο και να επιβάλλει τα προβλεπόμενα πρόστιμα».

«Ομοίως τα ασφαλιστικά μας μέτρα στρέφονται και κατά του Πάνου Κοκκινόπουλου εμπνευστή της σειράς και των σκηνών αυτών, ιδιοκτήτη της εταιρίας Frenzy Films Production που με σχετική σύμβαση παραχώρησε την φωτοκόπια της αποτρόπαιης ταινίας στον τηλεοπτικό σταθμό Άλφα».

Ο δικηγόρος της οικογένειας Γιάννης Νισύριος, ερωτηθείς σχετικά, δήλωσε στη Voria.gr τα εξής: “Οι αναρτήσεις κατέβηκαν πριν την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων ενώ οι αντίδικοι αρνήθηκαν ότι έχουν τη συγκεκριμένη υπόθεση στη λίστα των εγκλημάτων που πρόκειται να προβάλουν. Παρ’ όλα αυτά και παρά τις διαβεβαιώσεις, ευελπιστούμε στη δικαίωση της οικογένειας”.

Η άγρια δολοφονία της 24χρονης με τον σύζυγό της να περιφέρει το κεφάλι της στα στενά του νησιού είχε συνταράξει το πανελλήνιο και παρουσιάστηκε εκτενώς στα έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ.

Ο δράστης καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη από το δευτεροβάθμιο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αιγαίου, για την ανθρωποκτονία, και σε 25 χρόνια κάθειρξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας, καθώς κατά την καταδίωξή του από αστυνομικούς εισήλθε στο αντίθετο ρεύμα, με το αυτοκίνητο του, και τραυμάτισε δύο γιατρούς που επέβαιναν σε μοτοσυκλέτες.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017