Μπλακ άουτ στην Ουάσινγκτον: Στο σκοτάδι ο Λευκός Οίκος και το Καπιτώλιο - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Μπλακ άουτ στην Ουάσινγκτον: Στο σκοτάδι ο Λευκός Οίκος και το Καπιτώλιο

07.04.2015 22:00
ΑΓΝΩΣΤΑ ΑΙΤΙΑ

Η εκτεταμένη διακοπή της ηλεκτροδότησης που σημειώθηκε σήμερα στην Ουάσινγκτον και τα προάστιά της είχε ως αποτέλεσμα να βυθιστούν στο σκοτάδι πολλά κυβερνητικά κτίρια, όπως το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και το υπουργείο Δικαιοσύνης, πολλά μουσεία του ινστιτούτου Σμιθσόνιαν αλλά ακόμη και ο Λευκός Οίκος.

Η καθημερινή, τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων στο υπουργείο Εξωτερικών σταμάτησε όταν κόπηκε το ρεύμα. Σε ανακοίνωσή του το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανέφερε ότι το κτίριό του καθώς και τα γειτονικά έχουν επηρεαστεί από τη διακοπή γιατί οι πυλώνες έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας.

Ένας κυβερνητικός αξιωματούχος που μίλησε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ζητώντας να τηρηθεί η ανωνυμία του είπε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις για τρομοκρατική ενέργεια.

Το συγκρότημα του Καπιτωλίου ηλεκτροδοτείται χάρη στην εφεδρική γεννήτρια που διαθέτει. Ο Λευκός Οίκος έμεινε χωρίς ρεύμα για μερικά λεπτά, όμως το καθημερινό μπρίφινγκ αναβλήθηκε λόγω της διακοπής αυτής.

Με γεννήτριες λειτουργούν και ορισμένοι σταθμοί του μετρό, όπως ανέφερε η Αρχή Μεταφορών της Μητροπολιτικής Περιοχής της Ουάσινγκτον. Το Ινστιτούτο Σμιθσόνιαν από την πλευρά του ανακοίνωσε ότι εκκενώθηκαν τέσσερα μουσεία του, μεταξύ των οποίων και το Εθνικό Μουσείο Αέρος και Διαστήματος.

Ο πρόεδρος του Πανεπιστημίου του Μέριλαντ, Γουάλας Λο, σε μήνυμά του μέσω του Twitter ανέφερε ότι “υπάρχει πρόβλημα με την ηλεκτροδότηση” και ότι η Pepco, η εταιρεία παροχής ηλεκτρικής ενέργειας, “εργάζεται για να αποκαταστήσει τη βλάβη”.

Η εταιρεία δεν έχει διευκρινίσει τι προκάλεσε τη διακοπή, όμως τεχνικοί της εξετάζουν το πρόβλημα. “Αυτή τη στιγμή εξετάζουμε τι προκάλεσε τη διακοπή και θα παράσχουμε περισσότερες λεπτομέρειες όταν θα γνωρίζουμε περισσότερα”, περιορίστηκε να ανακοινώσει η Pepco μέσω του λογαριασμού της στο Twitter.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017