Μπακογιάννη: Σοβαρότατος κίνδυνος να μην κλείσει η αξιολόγηση

Όπως ανέφερε η τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας στον realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, εκτίμηση της είναι ότι υπάρχει σοβαρότατος κίνδυνος να μην κλείσει η αξιολόγηση.

Η κ. Μπακογιάννη υπογράμμισε ότι: «Είμαστε σε μία πάρα πάρα πολύ δύσκολη κατάσταση και η κυβέρνηση έχει κάνει ότι είναι δυνατόν για να μας οδηγήσει προς τα εκεί. Η αξιολόγηση που θα έκλεινε στις 5 Δεκεμβρίου δεν έχει κλείσει, τα μεγάλα θέματα είναι ανοιχτά, η κυβέρνηση προχώρησε σε μονομερείς ενέργειες που επιβάρυναν το κλίμα και το αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή είναι ότι βρισκόμαστε σε μία θέση εξαιρετικά μεγάλης αδυναμίας.

Οι ψευδαισθήσεις τις οποίες καλλιέργησε η κυβέρνηση στον ελληνικό λαό φάνηκαν ότι ήταν όλες φρούδες. Σήμερα αυτό το οποίο εγώ πιστεύω ότι χρειάζεται είναι μία ανοιχτή, ειλικρινή, τοποθέτηση της κυβέρνησης. Καθαρές κουβέντες», τόνισε χαρακτηριστικά.

Και πρόσθεσε: «Ολο αυτό το θολό τοπίο στο οποίο βρισκόμαστε δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό από την ελληνική κοινωνία, η οποία μπαίνει στον 8ο χρόνο της ύφεσης, βλέπει δύο χρόνια τώρα να επιδεινώνεται η κατάστασή της, η οποία ήταν ήδη άσχημη και τη βλέπει να οδηγείται ακόμη πιο προς τα πίσω και να έχουμε μόνο κρούσεις κινδύνου, από τον κ. Στουρνάρα χθες μέχρι όλους όσοι ασχολούνται με την οικονομία, να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και η κυβέρνηση περί άλλων να τυρβάζει. Είναι τεράστια η ανησυχία μου, τεράστια αυτή τη στιγμή».

Στο ερώτημα αν αίσθησή της είναι ότι υπάρχει κίνδυνος να μην κλείσει η αξιολόγηση η κα. Μπακογιάννη απάντησε κατηγορηματικά: «Σοβαρότατος».