Μπαγκλαντές: 26 οι νεκροί από την επίθεση στο εστιατόριο | Mikrometoxos.gr

Μπαγκλαντές: 26 οι νεκροί από την επίθεση στο εστιατόριο

02.07.2016 12:24

Στους 26 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από την επίθεση στο εστιατόριο στην Ντάκα του Μπαγκλαντές. Ο στρατός επιβεβαίωσε ότι στους νεκρούς περιλαμβάνονται οι έξι ένοπλοι δράστες, ενώ διευκρίνισε ότι τα περισσότερα από τα θύματα έχουν σκοτωθεί με αιχμηρά όπλα.

Ο ταξίαρχος Ναΐμ Ασράφ Τσοουντούρι δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι 13 άνθρωποι διασώθηκαν, μεταξύ των οποίων ένας Ιάπωνας και δύο πολίτες της Σρι Λάνκα.

“Βρήκαμε τα πτώματα 20 ανθρώπων. Οι περισσότεροι είχαν σκοτωθεί βάναυσα με χτυπήματα από αιχμηρά όπλα”, δήλωσε ο ταξίαρχος. Την ευθύνη για την επίθεση έχει αναλάβει η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Ένας άλλος υψηλόβαθμος αξιωματούχος του στρατού, ο Σάχαμπ Ουντίν, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως “οι 20 όμηροι που σκοτώθηκαν είναι ξένοι”. “Οι περισσότεροι είναι Ιταλοί ή Ιάπωνες”, πρόσθεσε χωρίς να αναφέρει ακριβείς αριθμούς.

Στο μεταξύ, πηγή του ιταλικού υπουργείου Εξωτερικών έκανε σήμερα γνωστό πως άγνωστος αριθμός Ιταλών περιλαμβάνεται μεταξύ των ομήρων που σκοτώθηκαν στο εστιατόριο στην Ντάκα.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017