Μοtor Οil: Ανακοινώνει μεθαύριο, τι λένε οι εκτιμήσεις της IBG - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Μοtor Οil: Ανακοινώνει μεθαύριο, τι λένε οι εκτιμήσεις της IBG

17.11.2014 14:57

Σε αύξηση της τιμής-στόχου για την μετοχή της Motor Oil στα 8,60 ευρώ από 8,30 ευρώ προηγουμένως, προχώρησαν οι αναλυτές της IBG αναβαθμίζοντας παράλληλα την σύσταση σε “ΑΓΟΡΑ” από “ΔΙΑΚΡΑΤΗΣΗ”.

Όπως επισημαίνουν στην έκθεσή τους, η αναβάθμιση πραγματοποιείται μετά την θετική αναθεώρηση των εκτιμήσεών τους λόγω των υψηλότερων περιθωρίων διύλισης και του ισχυρότερου δολαρίου, αλλά και δεδομένης της σημαντικής υποχώρησης στην τιμή της μετοχής της εταιρείας το τελευταίο διάστημα.

Σε ότι αφορά τα αποτελέσματα γ’ τριμήνου, που θα ανακοινωθούν στις 19 Νοεμβρίου, η IBG προβλέπει πως τα καθαρά κέρδη εξαιρουμένων των επιπτώσεων από την αποτίμηση των αποθεμάτων και των έκτακτων στοιχείων, θα είναι αυξημένα κατά 88% στα 56,4 εκατ. ευρώ, ενώ στο εννεάμηνο θα είναι βελτιωμένα κατά 19% στα 49,4 εκατ. ευρώ.

Τα EBITDA εξαιρουμένων των επιπτώσεων από την αποτίμηση των αποθεμάτων και των έκτακτων στοιχείων θα διαμορφωθούν στα 112,1 εκατ. ευρώ στο γ’ τρίμηνο, εμφανίζοντας άνοδο 36%, ενώ στο εννεάμηνο θα είναι μειωμένα κατά 0,6% στα 180,7 εκατ. ευρώ.

Ταυτόχρονα με την δημοσίευση των αποτελεσμάτων του 9μήνου θα σας δώσουμε την δική μας προσέγγιση – εκτίμηση για την μετοχή του ομίλου στην οποία οι καλύπτοντές την την τελευταία τριετία έπεσαν παταγωδώς έξω στις προβλέψεις τους…

*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017