Μουζάλας: «Εξαρθρώσαμε 2 κυκλώματα τζιχαντιστών που ήρθαν με το κύμα των προσφύγων»

Μιλώντας στην εκπομπή «Τώρα ότι συμβαίνει» στο κανάλι «Ε», ο υπουργός Μεταναστευτικής πολιτικής Γιάννης Μουζάλας τόνισε ότι «Τα hotspot  που φιλοξενούν πρόσφυγες θα καίγονται γιατί οι πρόσφυγες  εξεγείρονται γιατί δεν θέλουν να μείνουν στην χώρα μας».

Ο κ. Μουζάλας είπε ότι «μέσα στα κύματα προσφύγων που έχουν μπει στη χώρα μας, καταφέραμε να εξαρθρώσουμε 2 κυκλώματα τζιχαντιστών και η κυβέρνηση είναι συνέχεια πάνω στο θέμα αυτό».

Ο υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής επισήμανε ότι «τα νησιά έχουν μεγάλο πρόβλημα, δοκιμάζονται από το προσφυγικό-μεταναστευτικό, γιατί η αύξηση του πληθυσμού εκεί δημιουργεί προβλήματα,τα οποία το κράτος προσπαθεί να τα λύσει και δεν είναι απών από το πρόβλημα αυτό. Ασφαλώς οι συνθήκες στα νησιά δεν είναι και οι καλύτερες, πρέπει να τις βελτιώσουμε και ζητάμε σε αυτό την βοήθεια των τοπικών φορέων».

Ο κ. Μουζάλας είπε ότι «στην χώρα μας υπάρχουν τώρα 60.000 μετανάστες, από τους οποίους οι 30.000 μπορούν να φύγουν, ενώ θα δούμε τι θα γίνει και με τους υπόλοιπους».