Μια 28χρονη κατάφερε να ξεγελάσει μία μεγάλη ναυτιλιακή εταιρεία | Mikrometoxos.gr

Μια 28χρονη κατάφερε να ξεγελάσει μία μεγάλη ναυτιλιακή εταιρεία

14.03.2015 15:26
ΔΙΩΞΗ ΣΕ 28ΧΡΟΝΗ

Απάτη 360.000€ σε βάρος ναυτιλιακής

Μια 28χρονη κατάφερε να ξεγελάσει μία μεγάλη ναυτιλιακή εταιρεία, κορυφαία στον χώρο της, αλλά και ένα αξιόπιστο τουριστικό γραφείο για το οποίο εργαζόταν.

Εκμεταλλευόμενη τις «αδυναμίες» και τις ελλείψεις ελέγχων, η νεαρή κοπέλα χρέωσε τη ναυτιλιακή περισσότερα από 360.000 ευρώ μέσα σε δύο χρόνια.

Την υπόθεση εξιχνίασε το Τμήμα δίωξης εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής. Τα τελευταία έξι χρόνια η δράστιδα εργαζόταν σε τουριστικό γραφείο, το οποίο είχε αναλάβει την οργάνωση της κίνησης και της διαμονής των πληρωμάτων από τα 56 πλοία της ναυτιλιακής εταιρείας.

Περίπου 2,5-3 εκατομμύρια ευρώ ήταν το κόστος της συνεργασίας μεταξύ των δύο εταιρειών. Η νεαρή υπάλληλος, που είχε μάθει από μικρή τη δουλειά και θεωρείτο ανερχόμενη, είχε αναλάβει να διεκπεραιώνει τις λεπτομέρειες της συνεργασίας, οργανώνοντας τις λίστες των ονομάτων, τους τόπους διαμονής και τις άλλες λεπτομέρειες που απαιτούνταν.

Το «λάθος»
Μέχρι που πριν από δυόμισι χρόνια η υπάλληλος έκανε ένα «λάθος» και ανάμεσα στα ονόματα των πληρωμάτων έβαλε και δύο δικά της ονόματα. Το κόστος των εισιτηρίων τους, το πλήρωσε η εταιρεία. Ελεγχος δεν ακολούθησε και το μυστικό της νεαρής δεν αποκαλύφθηκε. Εκτοτε, ξεκίνησε τη «βιομηχανία» της απάτης, χρεώνοντας τη ναυτιλιακή με δικούς της πελάτες, τα χρήματα των οποίων έβαζε -όπως περιγράφει η δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος της- στην τσέπη της.

Συνολικά, υπολογίζεται από τους αξιωματικούς ότι 665 επιβάτες χρέωσε παραπάνω στην εταιρεία που δεν είχε καταλάβει τίποτα μέχρι πρόσφατα, όταν και πραγματοποίησαν την καταγγελία στη ΓΑΔΑ.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017