Μια από τα ίδια και σήμερα… GP Ουγγαρίας: Χάμιλτον, Ρόσμπεργκ, Φέτελ;

Μια από τα ίδια και σήμερα…
GP Ουγγαρίας: Χάμιλτον, Ρόσμπεργκ, Φέτελ;

Τάκης Πουρναράκης26/07/201510:35
http://www.protothema.gr/car-and-speed/article/495934/gp-ouggarias-hamilton-rosberg-fetel/

Οι Χάμιλτον, Ρόσμπεργκ, Φέτελ χαιρετούν χτες τους φιλάθλους μετά τις δοκιμές. Σήμερα εκκινούν από τις 3 πρώτες θέσεις.

Οι δυο οδηγοί της Mercedes και ο Γερμανός της Ferrari εκκινούν σήμερα από τις 3 πρώτες θέσεις στο Ουγγρικό GP. Πόσο πιθανόν είναι να τερματίσουν έτσι σε μια πίστα που τα προσπεράσματα είναι πολύ δύσκολα;

Στους πρώτους εννιά αγώνες του φετινού πρωταθλήματος οι δυο οδηγοί της Mercedes βρίσκονται σταθερά στο βάθρο. Ούτε ο Χάμιλτον ούτε ο Ρόσμπεργκ έχουν λείψει ποτέ από τα τρία σκαλιά ενώ τις οχτώ από τις εννιά φορές ένας εκ των δυο βρίσκονταν στο μεσαίο.
Ο Χάμιλτον έχει κερδίσει σε 5 αγώνες (Αυστραλία, Κίνα, Μπαχρέιν, Καναδά, Βρετανία), ο Ρόσμπεργκ σε 3 (Ισπανία, Μονακό, Αυστρία) ενώ στη Μαλαισία κέρδισε ο Φέτελ. Οι τρεις τους έχουν βρεθεί σε 6 από τους 9 αγώνες στο βάθρο φέτος και όλα δείχνουν πως σήμερα στο Ουγγρικό GP, δέκατο αγώνα του πρωταθλήματος θα δούμε μια νέα εκδοχή του ίδιου έργου.

Χτες μετά τις κατατακτήριες δοκιμές ο Χάμιλτον ήταν ευτυχισμένος με την απόδοση του: “Όπως πάει μέχρι τώρα το Ουγγρικό GP για μένα είμαι απόλυτα ευχαριστημένος. Μέχρι τώρα είναι ένα από τα καλύτερά μου δεν θυμάμαι συχνά τόσο καλή απόδοση. Έχω καλές αναμνήσεις από την Ουγγαρία αλλά δεν τελείωσε η δουλειά μου με την pole πρέπει να κερδίσω και αύριο. Είναι μεγάλη απόσταση μέχρι τη στροφή 1 και ο αγώνας είναι πολύ σκληρός και από άποψη φυσικής κατάστασης και από άποψη τεχνικής. Νιώθω σιγουριά για την ομάδα και το μονοθέσιο και ελπίζω να το μετατρέψω αυτό σε νίκη”.

Ο Χάμιλτον έχει κερδίσει τέσσερις φορές στην Ουγγαρία (2007, 2009, 2012, 2013) ενώ οι Ρόσμπεργκ και Φέτελ ποτέ! Ειδικά για τον τέσσερις φορές παγκόσμιο πρωταθλητή της Ferrari είναι η μόνη πίστα του πρωταθλήματος που λείπει από το παλμαρέ του, εκτός φυσικά από το Μεξικό που επανέρχεται φέτος στο πρόγραμμα.

Από την πλευρά του ο Ρόσμπεργκ είχε πολλά προβλήματα χτες στις δοκιμές αλλά τόνισε πως το μονοθέσιο του είναι σεταρισμένο για τον αγώνα: “Δε βρήκα ρυθμό στις δοκιμές, υπάρχουν πολλές διακυμάνσεις όλο το τριήμερο. Το μονοθέσιο δεν κρατούσε καθόλου καλά ήταν ασταθές και δεν είμαι ικανοποιημένος”.

Ο τεχνικός διευθυντής της Mercedes, Πάντι Λόου αποσαφήνισε πως είχαν κάνει λάθος στο σετάρισμα της W06 του Ρόσμπεργκ.

Την ίδια ώρα ο Φέτελ έχει περισσότερο το νου του προς τα πίσω και συγκεκριμένα στη Red Bull του Ρικιάρντο: “Η Red Bull έχει πλησιάσει τη Mercedes, η διαφορά του μειώθηκε αισθητά. Καταφέραμε να καταταγούμε εμπρός τους αλλά θα χρειαστεί πολύ προσπάθεια για να κρατήσω την 3ηθέση στον αγώνα”.

Οι οδηγοί που εκκινούν από τις θέσεις 2,4,6,8,10 έχουν μειονέκτημα γιατί υπάρχει αρκετή σκόνη στην ακάθαρτη πλευρά του οδοστρώματος. Εκεί βρίσκονται οι Ρόσμπεργκ, Ρικιάρντο, Μπότας, Μάσα, Γκροζάν που είναι πιθανό να χάσουν θέσεις στην εκκίνηση.