Μια ακόμη βόμβα στα σχέδια της κυβέρνησης έρχεται τώρα από την Κομισιόν... - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Μια ακόμη βόμβα στα σχέδια της κυβέρνησης έρχεται τώρα από την Κομισιόν…

17.03.2015 20:37
Βόμβα Costello: Βάζει φρένο στα νομοσχέδια της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και τις 100 δόσεις
Μια ακόμη βόμβα στα σχέδια της κυβέρνησης έρχεται τώρα από την Κομισιόν.
Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν διεθνή μέσα ενημέρωσης, η Κομισιόν βάζει φρένο στους σχεδιασμούς της Αθήνας να καταθέσει άμεσα στη Βουλή τα νομοσχέδια για τις 100 δόσεις και την καταπολέμηση της ανθρωπιστικής κρίσης.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της Κομισιόν, Declan Costello, έχει ήδη αποστείλει επιστολή προς την ελληνική κυβέρνηση, μέσω της οποίας ζητά να μην κατατεθούν τα νομοσχέδια για την ανθρωπιστική κρίση και τις 100 δόσεις, αφού μια τέτοια κίνηση θα θεωρηθεί μονομερής ενέργεια.
O Costello – γνωστός από την παλαιά τρόικα και νυν επικεφαλής της Κομισιόν στους θεσμούς – ζητά άμεσα από την κυβέρνηση να μην προχωρήσει στην κατάθεση των δύο επίμαχων νομοσχεδίων στη Βουλή.
Η θέση του Costello είναι σαφής: Η κατάθεση των δύο νομοσχεδίων δεν είναι συνεπής με τη συμφωνία που επετεύχθη στο Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου, μεταξύ Ελλάδας και δανειστών.
Κατά τον αξιωματούχο της Κομισιόν, η Ελλάδα επιχειρεί μονομερώς να περάσει τα δύο νομοσχέδια, χωρίς να έχουν προηγηθεί οι απαραίτητες διαβουλεύσεις με τους εταίρους της ελληνικής κυβέρνησης.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017