Με 119 ψήφους πάμε κατευθείαν σε εκλογές

Με 119 ψήφους κατευθείαν σε εκλογές

Το έχουν σίγουρο πλέον στον ΣΥΡΙΖΑ ότι θα προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές. Θέλετε ένα παράδειγμα;
Σε μία από τις κλειστές συσκέψεις που έγιναν στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου προχώρησαν και σε εκτιμήσεις για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στη Βουλή, χωρίς ακόμη να γνωρίζουν τη στάση που θα κρατούσαν τα άλλα κόμματα, ειπώθηκε ευθέως ότι σε περίπτωση που η ψηφοφορία για το Μνημόνιο συγκεντρώσει κάτω από 120 ψήφους «τότε πάμε κατευθείαν σε εκλογές».
Οπως έμαθα, «έπαιξε» όμως και ένα άλλο σενάριο. Τι θα γίνει σε περίπτωση που συγκεντρώσει πάνω από 120 ψήφους, δηλαδή 125, 130; Ε, τότε, όπως ειπώθηκε, «πάμε πάλι σε εκλογές, αλλά λίγο αργότερα». Και όταν κάποιος από τους συμμετέχοντες στη σύσκεψη ρώτησε πόσο είναι το «λίγο αργότερα», η απάντηση που έλαβε ήταν «Οκτώβριος ή Νοέμβριος, ανάλογα με την πολιτική συγκυρία».
Ειπώθηκαν όμως και άλλα πράγματα σε αυτή την κλειστή σύσκεψη του Μαξίμου. Υπήρξε, φέρ’ ειπείν υπόμνηση ότι οι Γερμανοί  εξακολουθούν να μη θέλουν τη συμφωνία και ότι θα επιχειρήσουν να επιβάλουν λύση με μια συμφωνία-γέφυρα μέσω… εκλογών.
Και εκεί ακριβώς ειπώθηκε και το πιο ακραίο, ότι δηλαδή είναι πιθανόν ορισμένοι βουλευτές της αντιπολίτευσης να μη στηρίξουν την ψηφοφορία στη Βουλή, γιατί θεωρούν ότι για να υπάρξει συμφωνία και να μπορέσει να λειτουργήσει θα πρέπει να συμφωνούν με αυτήν οι Γερμανοί.

O BHMAτοδότης