Με φόντο την Ακρόπολη θα μιλήσει στην Αθήνα ο Μπάρακ Ομπάμα | Mikrometoxos.gr

Με φόντο την Ακρόπολη θα μιλήσει στην Αθήνα ο Μπάρακ Ομπάμα

09.11.2016 08:19

Στο πλάτωμα του τηλεσκοπίου Δωρίδη στον αρχαιολογικό χώρο των Δυτικών Λόφων, κοντά στο αστεροσκοπείο Αθηνών, θα μιλήσει ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα κατά την παραμονή του στην Αθήνα, μετά και τη σύμφωνη γνώμη του ΚΑΣ που γνωμοδότησε σήμερα θετικά για την προσωρινή παραχώρηση χρήσης του παραπάνω χώρου.

Η ομιλία του, που έχει προγραμματισθεί για τις 16 Νοεμβρίου, θα γίνει με φόντο την Ακρόπολη των Αθηνών και θα επικεντρωθεί στις αξίες της Δημοκρατίας. Η επίσκεψη του Αμερικανού πρόεδρου στην Ελλάδα στις 15 και 16 Νοεμβρίου έχει χαρακτηρισθεί ιστορική.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το 1902, με τη δωρεά του Δημήτρη Δωρίδη, κατασκευάστηκε από τον γαλλικό οίκο Gautier, το μεγαλύτερο για την εποχή του τηλεσκόπιο της Ελλάδας, με σκοπό την μελέτη και την παρακολούθηση των ουράνιων σωμάτων.

Το κτίσμα αλλά και το τηλεσκόπιο διατηρήθηκαν μέχρι σήμερα, σε μια ξεχωριστή περιοχή, τον λόφο των Νυμφών στο Θησείο, απέναντι από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης.

Τα τελευταία χρόνια, το τηλεσκόπιο έμενε παροπλισμένο λόγω έλλειψης πόρων για τη συντήρηση και αποκατάστασή του.
Μετά από αίτημα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, έμπειρο τεχνικό προσωπικό του ΟΤΕ και της COSMOTE ανέλαβε τη μελέτη και αποκατάσταση των ηλεκτρομηχανολογικών και δομικών προβλημάτων του τηλεσκοπίου, του κτιρίου και της θόλου, υλοποιώντας εργασίες ανακαίνισης, συντήρησης και στεγανοποίησής τους. Επιπλέον, ανέλαβαν και τον ηλεκτροφωτισμό του μονοπατιού που οδηγεί στο χώρο του τηλεσκοπίου, καθιστώντας ακόμα πιο εύκολη την πρόσβαση των επισκεπτών
Έτσι πια οι επισκέπτες μπορούν να ζήσουν την εμπειρία μιας βραδινής παρατήρησης με το τηλεσκόπιο Δωρίδη, στον Αττικό ουρανό και τους πλανήτες.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017