Με τραγούδια και πολυβόλα: Οι γυναίκες που «τρέμει» το ISIS! [photos]

Iranian-Kurdish female fighters sit near a sand berm during a battle with Islamic State militants in Bashiqa, near Mosul, Iraq November 3, 2016. REUTERS/Ahmed Jadallah

Όταν οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους άνοιξαν πυρ με όλμους εναντίον μιας ομάδας αποτελούμενης από Κούρδισσες του Ιράν, που πολεμούν στο πλευρό των Πεσμεργκά στο Ιράκ, οι γυναίκες απάντησαν πρώτα με ένα τραγούδι.

Στη συνέχεια, μένοντας πάντα στη θέση τους, στην έρημο του βόρειου Ιράκ, άνοιξαν πυρ με πολυβόλα.

«Θέλαμε να τους εκνευρίσουμε. Να πούμε στο Ισλαμικό Κράτος ότι δεν φοβόμαστε», είπε η Μανί Νασραλαπούρ, 21 ετών, μια από τις περίπου 200 Κούρδισσες που άφησαν τη ζωή τους στο Ιράν για να πολεμήσουν εναντίον των σκληροπυρηνικών σουνιτών.

Ένας διοικητής υποστήριξε ότι το Ισλαμικό Κράτος σκοπίμως στοχοθέτησε τις γυναίκες όταν εκείνες άρχισαν να τραγουδούν.

Το Ισλαμικό Κράτος απαγορεύει το τραγούδι και τη μουσική. Έχει επίσης επιβάλει αυστηρούς περιορισμούς στις γυναίκες, ενώ εκατοντάδες από αυτές στο βόρειο Ιράκ υποβιβάστηκαν σε «σεξουαλικές σκλάβες» όταν οι τζιχαντιστές κήρυξαν την ίδρυση του «χαλιφάτου» τους στις περιοχές του Ιράκ και της Συρίας που είχαν θέσει υπό τον έλεγχό τους, το 2014.

«Μαχόμαστε για να προστατεύσουμε τα εδάφη μας, είτε είναι στο Ιράν είτε στο Ιράκ. Δεν έχει σημασία αν είναι το Ντάες η κάποια άλλη οργάνωση που κατέχει τα εδάφη μας», είπε η Νασραλαπούρ, κρατώντας σφιχτά το όπλο της, ένα τουφέκι AK-47. Η Αβίν Βαϊσί συμμετείχε στη μάχη αυτή, πολεμώντας τους τζιχαντιστές από σπίτι σε σπίτι. «Φοβούνται τις γυναίκες. Είναι αλήθεια ότι το Ντάες είναι επικίνδυνο, όμως εμείς δεν το φοβόμαστε», είπε.