Με τον Nasdaq να χάνει 1,60% και τον Dow Jones να διευρύνει το πτωτικό του σερί για έκτη ημέρα - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Με τον Nasdaq να χάνει 1,60% και τον Dow Jones να διευρύνει το πτωτικό του σερί για έκτη ημέρα

07.08.2015 08:24

Κυριάρχησαν μέχρι τέλους τα πτωτικά πρόσημα στο ταμπλό της Wall Street, με τον τεχνολογικό Nasdaq να χάνει 1,6% και τον Dow Jones να διευρύνει το πτωτικό του σερί για έκτη ημέρα.

Τα αδύναμα αποτελέσματα που ανακοίνωσαν εταιρείες του κλάδου των media έγειραν φόβους πως ολοένα περισσότεροι θεατές εγκαταλείπουν την τηλεόραση, παρασύροντας τον κλάδο στη χειρότερη διήμερη πτώση του από τη χρηματοπιστωτική κρίση.

Το selloff διόγκωσε η επενδυτική νευρικότητα ενόψει της κρίσιμης ανακοίνωσης των στοιχείων της Παρσκευής για τις θέσεις απασχόλησης στις ΗΠΑ, που θα μπορούσαν να δώσουν μια εικόνα για τον πιθανό χρόνο της πρώτης αύξησης των επιτοκίων από την Fed.

Η μετοχή της Viacom έκανε βουτιά 14% στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τεσσάρων ετών, ενώ η 21st Century Fox υποχώρησε 6,7%. Στο κόκκινο έκλεισαν επίσης οι Time Warner, Comcast και CBS. Ο S&P 500 media index έχασε 2,12% και συσσώρευσε τις μεγαλύτερες απώλειες σε επίπεδο διημέρου από το Νοέμβριο του 2008.

Σημαντικές πιέσεις στον Dow Jones κατά τη διάρκεια των συναλλαγών άσκησε η μετοχή της Walt Disney, η οποία ανακοίνωσε έσοδα τριμήνου που υπολείπονταν των προσδοκιών. Ο διευθύνων σύμβουλος της Walt Disney Co. δήλωσε την Τρίτη ότι το ESPN σημείωσε μείωση των συνδρομητών του, εγείροντας ανησυχίες για τη “φυγή” τηλεθεατών από τη συνδρομητική τηλεόραση. Υπενθυμίζεται ότι το ESPN ανήκει στον όμιλο Disney.

Δείκτες

Ο βιομηχανικός Dow Jones υποχώρησε  κατά 121 μονάδες ή κατά 0,69% στις 17.420 μονάδες, ανακάμπτοντας από τα χαμηλά ημέρας. Ο τεχνολογικός Nasdaq σημείωσε απώλειες 84 μονάδων ή 1,63% στις 5.056 μονάδες, ενώ ο ευρύτερος S&P έχασε 075% ή 11 μονάδες στις 2.084 μονάδες.

Aμερικανική αγορά εργασίας

Η έκθεση της Τετάρτης από την ιδιωτική εταιρεία ADP για την απασχόληση στον ιδιωτικό τομέα σηματοδότησε μια επιβράδυνση του ρυθμού αύξησης της απασχόλησης, εγείροντας ανησυχίες για την “ευρωστία” των επίσημων στοιχείων που θα ανακοινώσει η αμερικανική κυβέρνηση την Παρασκευή.

Αναλυτές της Rabobank, σχολίασαν “ότι παρόλο που οι εκθέσεις της ADP έχουν χάσει τη γοητεία τους, η πρόβλεψή της για τις αυριανές ανακοινώσεις για τις θέσεις απασχόλησης στο δευτερογενή και τριτογενή τομέα της οικονομίας στις 225.000 φαντάζουν αρκετά ρόδινες”.

Στα μάκρο της ημέρας,  αυξήθηκε ελαφρά ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν για πρώτη φορά αίτημα για επίδομα ανεργίας, αν και ο συνολικός αριθμός των αιτήσεων παραμένει σε επίπεδα που δείχνουν ότι η αγορά εργασίας συνεχίζει να βελτιώνεται.

Ειδικότερα, οι αρχικές αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας αυξήθηκαν κατά 3.000 στο εποχιακό προσαρμοσμένο μέγεθος των 270.000 την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε την 1η Αυγούστου, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας. Σημειώνεται ότι οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal τοποθετούσαν τις αιτήσεις στις 271.000.

Επιχειρήσεις

Στις επιχειρηματικές εξελίξεις, η εταιρεία πολυτελών ειδών ρουχισμού και αξεσουάρ Michael Kors, ανακοίνωσε κέρδη και πωλήσεις στο γ΄ τρίμηνο που ήταν υψηλότερες των εκτιμήσεων. Η μετοχή της σημειώνει άνοδο 12%.

Εξάλλου, η Viacom ανακοίνωσε ότι υποχώρησαν τα κέρδη της στο γ΄ τρίμηνο χρήσης στα 591 εκατ. δολάρια ή 1,47 δολάρια ανά μετοχή, σε σχέση με τα 610 εκατ. δολάρια ή 1,40 δολάρια ανά μετοχή στην αντίστοιχη περίοδο του προηγουμένου έτους.

 

capital.gr

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017