Με πολύ κρύο θα κυλήσει και η Πέμπτη σε όλη τη χώρα | Mikrometoxos.gr

Με πολύ κρύο θα κυλήσει και η Πέμπτη σε όλη τη χώρα

08.01.2015 08:48

Οι βοριάδες στο Αιγαίο θα πνέουν με ένταση 5 με 7 και στην περιοχή των Δωδεκανήσων 8 μποφόρ. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στην Εύβοια, σε περιοχές της ανατολικής Στερεάς, στο Πήλιο, στις Σποράδες, στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και πιθανόν στη Χαλκιδική, αλλά σταδιακά θα σταματήσουν.

Πιο αναλυτικά :                

Στη Θράκη και τη Μακεδονία προβλέπονται κατά διαστήματα νεφώσεις. Πιθανότητα για ασθενή χιονόπτωση υπάρχει στη Χαλκιδική. Το πρωί και το βράδυ παγετός, που σε πολλές περιοχές θα είναι ισχυρός. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -13 έως 2 με 5 βαθμούς. Στην Ήπειρο, τα νησιά του Ιονίου και τη δυτική Στερεά προβλέπονται το πρωί ήλιος και στα ηπειρωτικά παγετός, το απόγευμα συννεφιά. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς. Στην Πελοπόννησο θα έχουμε αραιές νεφώσεις, που από το μεσημέρι και μετά στα νότια θα είναι πυκνότερες. Η θερμοκρασία θα είναι το πρωί πολύ χαμηλή, ενώ το μεσημέρι θα φτάσει έως 9 βαθμούς. Στα Κύθηρα θα πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι 5 μποφόρ.

Στην Κρήτη προβλέπονται μέχρι και το μεσημέρι ασθενείς χιονοπτώσεις ή χιονόνερο. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 5 με 6 και στην ανατολική Κρήτη 7 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα θα έχουμε ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, αλλά και βοριάδες ενισχυμένους στα 7 με 8 μποφόρ. Στις Κυκλάδες προβλέπεται χιονόνερο ή χιόνι και βελτίωση το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 5 με 6 μποφόρ. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αναμένονται λίγες νεφώσεις και κρύο. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 5 βαθμούς.

Στις Σποράδες οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν μέχρι και τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 5 μποφόρ. Στη Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά παγωνιά, στα ανατολικότερα αυξημένες νεφώσεις και στο Πήλιο και την ανατολική Βοιωτία μικρής διάρκειας χιονόπτωση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -7 έως 3 με 5 βαθμούς. Στην Εύβοια θα χιονίζει μέχρι το μεσημέρι.

Στην Αττική προβλέπονται χιονοπτώσεις έως τα ξημερώματα και σταδιακή βελτίωση στη συνέχεια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 έως 5 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη θα έχουμε το πρωί ήλιο και πολύ κρύο και από το μεσημέρι νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -4 βαθμούς έως 5 βαθμούς Κελσίου.

 

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017