Με μήνυμα: ΜΙΓ-ΠΕΙΡΑΙΩΣ - Ζήτω η ανεξάρτητη ανιδιοτελής δημοσιογραφία... - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Με μήνυμα: ΜΙΓ-ΠΕΙΡΑΙΩΣ – Ζήτω η ανεξάρτητη ανιδιοτελής δημοσιογραφία…

20.01.2015 07:13

Εμείς οι απλοί άνθρωποι μπορούμε να φτιάξουμε φραπέ και να παρακολουθούμε τα μεγάλα ζώα καθώς μαλώνουν. Πραγματικά σπάνιο θέαμα.

 

Η Πειραιώς βάζει στο παιχνίδι έναν διεθνή πολύ μεγάλο και μόνιμα πεινασμένο καρχαρία (KKR) με δόλωμα την ΜΙΓ. Ό,τι και να γίνει ας πρόσεχαν στη ΜΙΓ το μετοχολόγιό τους, και ας προστάτευαν την ελεύθερη διασπορά τους (τους μικρομετόχους που καταστράφηκαν).

 
Τα διάφορα ΜΜΕ εξυπηρετούν συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα. Το ΑΛΦΑ κάνει τις αποκαλύψεις του με πηχαίους τίτλους, ενώ παράλληλα έχει κλείσει τα σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο. Από την άλλη, το ΒΗΤΑ σχεδόν δεν αναφέρεται στην υπόθεση (τουλάχιστον μέχρι προχθές).

 

Αυτά για να καταλάβουμε ότι τόσο οι μεν όσο και οι δε δημοσιογράφοι ΙΣΩΣ εξυπηρετούν επιχειρηματικά συμφέροντα. Για παράδειγμα όταν τα πράγματα πάνε καλύτερα ΙΣΩΣ τοΑΛΦΑ να δεχτεί πλήθος διαφημίσεων από τον κο Βγενόπουλο, ενώ το ΒΗΤΑ ΙΣΩΣ από την Πειραιώς.

 

Τονίζω το ‘ίσως’ παραπάνω διότι είναι πιθανόν οι δημοσιογραφικές ομάδες τόσο του ΑΛΦΑ όσο και του ΒΗΤΑ να είναι απολύτως ορκισμένες στην ιερή αποστολή τους, να κρατούν ψηλά τη σημαία της πληροφόρησής μας και όλα να γίνονται χωρίς καμία απολύτως άλλη ιδιοτέλεια.

 

ΙΣΩΣ λοιπόν αυτές οι δύο δημοσιογραφικές ομάδες κάθε βράδι πριν κοιμηθούν να κάνουν στον εαυτό τους την ερώτηση: Πώς μπορώ αύριο να πληροφορήσω καλύτερα το αναγνωστικό μου κοινό αποκαλύπτοντας την αλήθεια, ελέγχοντας την εξουσία και βοηθώντας την οικονομική ζωή του τόπου και την εμπέδωση της δημοκρατίας;

 

Το εύχομαι ολόψυχα και είμαι έτοιμος να ενώσω την φωνή μου στις φωνές των Ελλήνων δημοσιογράφων που βροντοφωνάζουν καθημερινά: ΖΗΤΩ Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ.

ΜΕ ΜΗΝΥΜΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ

*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017