Μερίσματα: Kαλύτερα κατά 21% από πέρυσι χωρίς να ενθουσιάσουν | Mikrometoxos.gr

Μερίσματα: Kαλύτερα κατά 21% από πέρυσι χωρίς να ενθουσιάσουν

16.04.2015 10:13

Βέβαια αυτό έχει να κάνει και με την συνεχιζόμενη απουσία των τραπεζών – πλην της Τράπεζας της Ελλάδος- οι οποίες τα προηγούμενα χρόνια είχαν και την μερίδα του λέοντος στις διανομές του καθαρού αποτελέσματος.

Από το 2011 και μετά το πλήθος των εταιριών που διανέμει μερίσματα έχει περιορισθεί αισθητά ακολουθώντας την τάση των ζημιογόνων εταιριών αλλά και την συντηρητική στάση πολλών διοικήσεων στο να ακολουθήσουν μια γενναιόδωρη πολιτική έναντι των μετόχων τους.

Από τις 36 εισηγμένες εταιρίες που θα διανείμουν μέρισμα τα 276 εκατ. ευρώ (44%) αφορούν τον ΟΠΑΠ και την CocaCola οι οποίοι έχουν σταθερή παρουσία στην διανομή του καθαρού αποτελέσματος.

Στις διανομές μερισμάτων του 2014 έχουν επιστρέψει μετά από μακρόχρονη απουσία ο ΟΤΕ και Μυτιληναίος ενώ εφέτος καταγράφεται μια από τις υψηλότερες διανομές όλων των εποχών καθώς ο Καρέλιας μοιράζει 9,30 ευρώ ανά μετοχή για την χρήση του 2014.

Για όσες εταιρίες δεν έχουν ανακοινώσει, σε εκκρεμότητα βρίσκονται οι Πετρόπουλος, Motoroil (προμέρισμα) και Τέρνα Ενεργειακή (επιστροφή κεφαλαίου).

Δεδομένης της κατάστασης που επικρατεί με την ρευστότητα των επιχειρήσεων, τα 620 εκατ. ευρώ είναι στην ζώνη του «πάλι καλά».

Για φέτος βλέπουμε….

ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ

ΒΕΤΑ ΑΧΕΠΕΥ

*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017