Μερίσματα: Λίγο πριν φύγει η χρονιά… | Mikrometoxos.gr

Μερίσματα: Λίγο πριν φύγει η χρονιά…

02.12.2014 10:05

Μερίσματα: Λίγο πριν φύγει η χρονιά όσες εισηγμένες είχαν δυνατό ταμείο έκαναν ένα έξτρα δώρο στους μετόχους τους.

Επειδή η επόμενη χρονιά δεν ξέρουμε τι μπορεί να μας επιφυλάσσει ορισμένες εισηγμένες προχώρησαν είτε σε διανομή προμερίσματος, είτε σε επιστροφή κεφαλαίου ή και στα δύο.

Μέχρι στιγμής οι εταιρίες που με βάση το εννεάμηνο τους έχουν δηλώσει ότι θα μοιράσουν κεφάλαια στους μετόχους τους είναι οι εξής:

Ελληνικά Πετρέλαια: Αν και το εννέαμηνο έκλεισε με ζημιές η διοίκηση θα προχωρήσει σε διανομή αποθεματικών ύψους 21 λεπτών ανά μετοχή. Η συνέλευση που θα αποφασίσει την διανομή είναι προγραμματισμένη για τις 15 Δεκεμβρίου.
ΟΠΑΠ: Το ανθηρό ταμείο επιτρέπει την διανομή μερίσματος ύψους 20 lλεπτών καθώς και την επιστροφή κεφαλαίου ύψους 3 λεπτών. Σύνολο 23 λεπτά ανά μετοχή και διανομή το 2015. Η αποκοπή αφορά όσους είναι κάτοχοι της μετοχής στις 12 Ιανουαρίου του 2014 και θα πληρωθεί στις 19 Ιανουαρίου ενώ οι σχετικές εγκρίσεις θα δοθούν στην Γενική Συνέλευση της 18ης Δεκεμβρίου.
Jumbo: Με ταμείο 142 εκατ. ευρώ η εταιρία δεν αντιμετωπίζει κάποια δυσκολία στην διανομή επιπλέον μερίσματος 23 λεπτών ανά μετοχή πληρωτέο στις 5 Ιανουαρίου.
Mermeren Combinant: Εδώ η διανομή κεφαλαίου αφορά τα συσσωρευμένα κέρδη χρήσεων πριν την 31.12.2013 και σε μικτό επίπεδο είναι της τάξεως των 65 λεπτών ανά μετοχή. Η πληρωμή θα γίνει στις 9 Δεκεμβρίου και θα αφορά όσους είναι μέτοχοι στις 5 Δεκεμβρίου.

 

*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017