Μεγαλειώδης διαδήλωση κατά του Brexit στο Λονδίνο | Mikrometoxos.gr

Μεγαλειώδης διαδήλωση κατά του Brexit στο Λονδίνο

03.07.2016 09:30

Μεγαλειώδης διαδήλωση πραγματοποιήθηκε χθες στο κεντρικό Λονδίνο, καθώς χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν κατά του αποτελέσματος του πρόσφατου δημοψηφίσματος που έβγαλε Brexit, δηλαδή την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ.

Το αποτέλεσμα δημιούργησε μεγάλη πολιτική αναταραχή στο Λονδίνο, ενώ ειδικά εκεί είχαν ψηφίσει υπέρ της παραμονής.

Οι διαδηλωτές φώναζαν «Τι θέλουμε να κάνουμε; Να μείνουμε στην ΕΕ» καθώς κατευθύνονταν στην περιοχή του Ουέστμινστερ.
«Αποδέχομαι το αποτέλεσμα, αλλά είμαι εδώ για να δείξω ότι δε θα το αποδεχτούμε εύκολα» δήλωσε ένας νεαρός διαδηλωτής.Όταν έφτασαν έξω από την Ντάουνινγκ Στριτ, απαίτησαν να μάθουν «ποιο είναι το σχέδιο».Άλλο δημοφιλές σύνθημα ήταν το «Fromage not Farage» δηλαδή «Τυρί αντί Φάρατζ».

Το πλήθος τραγουδούσε το «Hey Jude» των Beatles μετασκευασμένο σε «EU» , το «Never gonna give EU up» (κατά το Νever gonna give you up, Rick Astley) ή τον Υμνο της Χαράς του Μπετόβεν, που είναι ο ύμνος της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Οι διαδηλωτές ξεκίνησαν από το Χάιντ Παρκ για να κατευθυνθούν προς το κτίριο του κοινοβουλίου στην «πορεία για την Ευρώπη» που οργανώθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γύρω από το #MarchforEurope.

Η 66χρονη Μαρί Σάνφορντ από το Μπράιτον σημείωσε ότι ήταν κατά της ένταξης της Βρετανίας στην ΕΕ κατά τη δεκαετία του 1970. Τώρα δήλωσε: «Με το να είμαστε στην ΕΕ μπορούμε να ενωθούμε με άλλες χώρες, να είμαστε φίλοι με τους γείτονές μας. Δεν θέλω να δω όλη την Ευρώπη να καταρρέει. Ανησυχώ πολύ για τις μελλοντικές γενιές».

«Οι άνθρωποι επηρεάστηκαν, ήταν κακά ενημερωμένοι και ξέρετε το χειρότετο; Ολο αυτό οργανώθηκε για το κοινοβούλιο, από ένα μέρος των συντηρητικών, όχι για το καλό του βρετανικού λαού!», είπε οργισμένη η 47χρονη Τζούλι Χίθκοτ, που εργάζεται στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Ο 45χρονος Ντέιβιντ ζήτησε «ένα δεύτερο δημοψήφισμα, βουλευτικές εκλογές, ένα ενεργό Κοινοβούλιο για να μείνουμε στην Ευρώπη» και στηλίτευσε τα ψεύτικα επιχειρήματα της καμπάνιας του «όχι»: «Η μετανάστευση; Μα είναι το παρόν. Συνηθίστε το».

Με ένα τεράστιο μπαλόνι καρδιά στο χέρι και ένα στεφάνι με λουλούδια στο κεφάλι, η 37χρονη Κέισι είπε ότι θα ήθελε πολύ οι Βρετανοί να επανεξετάσουν την απόφασή τους και υπενθύμισε ότι το δημοψήφισμα δεν ήταν παρά συμβουλευτικού χαρακτήρα. «Τώρα είναι η σειρά του Κοινοβουλίου να πάρει απόφαση».

Κάθε φορά που περνούσε τουριστικό λεωφορείο, το πλήθος φώναζε «EU, We love you».

Ο 82χρονος Νίκολας Λάιτ ζήτησε δεύτερο δημοψήφισμα: «Ολος ο κόσμος το ξέρει ότι αυτή την φορά θα είναι “Ναι”» και θεωρεί ότι στο δημοψήφισμα, χιλιάδες άνθρωποι δεν ψήφισαν «In» ή «Out », αλλά κατά της κυβέρνησης.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017