«Μεγάλο λάθος» η παραπομπή Γεωργίου, λέει ο Γ. Ντάισελμπλουμ! | Mikrometoxos.gr

«Μεγάλο λάθος» η παραπομπή Γεωργίου, λέει ο Γ. Ντάισελμπλουμ!

03.09.2016 00:13

Η Ευρώπη επιμένει: Στην ατζέντα του Eurogroup το θέμα της ΕΛΣΤΑΤ

«Μεγάλο λάθος» η παραπομπή Γεωργίου, δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, που σύμφωνα με το Bloomberg, ακολουθεί κατά πόδας την Κομισιόν και το ΔΝΤ στην υπόθεση ΕΛΣΤΑΤ. Μία δήλωση που εντάσσεται σε ένα κύμα αντιδράσεων από τους τεχνοκράτες της Ευρώπης, που συνεχίζουν να κρίνουν τις αποφάσεις της ανεξάρτητης ελληνικής Δικαιοσύνης.

Αν και ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών, προσέθεσε πως η υπόθεση δεν θα εκτροχιάσει το ελληνικό πρόγραμμα, η επιμονή των δανειστών να κλείσει γρήγορα η υπόθεση, ακροβατεί στα όρια επέμβασης στην διαδικασία.

Θετικότερο είναι το κλίμα στην Κομισιόν, μετά από τη δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη, σύμφωνα με την οποία η κυβέρνηση έχει πλήρη εμπιστοσύνη στα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και της Εurostat.

Ο Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς,  δήλωσε από τις Βρυξέλλες πως, υπάρχει ανάγκη να διασφαλιστεί η αξιοπιστία και η ποιότητα των ελληνικών στατιστικών στοιχείων, στα οποία βασίζεται το ελληνικό πρόγραμμα.

Μάλιστα, σε συνέχεια της επιστολής των τριών αρμοδίων επιτρόπων για το θέμα της ΕΛΣΤΑΤ, τόνισε ότι το θέμα, αναμένεται ότι θα συζητηθεί στο Eurogroup που θα γίνει στις 9 Σεπτεμβρίου στη Μπρατισλάβα. Η άτυπη  συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, θεωρείται κρίσιμη για την χώρα μας, καθώς προηγείται της επιστροφής του κουαρτέτου στις 12 του μήνα και θα εξετάσει την πορεία υλοποίησης των προαπαιτούμενων.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017