Μεγάλη ήττα του τουρκικού στρατού στη βόρεια Συρία - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Μεγάλη ήττα του τουρκικού στρατού στη βόρεια Συρία

25.12.2016 02:27

Βαριά ήττα υπέστη ο τουρκικός στρατός στη βορειοδυτική Συρία σε επίθεση που εξαπέλυσε προς την κατεχόμενη από το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) πόλη Αλ Μπαμπ.

Σύμφωνα με μιντιακούς ακτιβιστές, η αποτυχημένη επίθεση στην Αλ Μπάμπ της Συρίας κόστισε βαριά και σε υλικό στον τουρκικό στρατό.

Στις απώλειες περιλαμβάνονται 10 άρματα μάχης Λέοπαρντ 2Α, ένα Μ60 δύο ΤΟΜΠ προηγμένης τεχνολογίας και δύο ακόμη θωρακισμένα οχήματα.

Η αξία τους πλησιάζει τα 20 εκατ. δολάρια.

Μεγάλο μέρος των απωλειών προήλθε από αντιαρματικούς πυραύλους με τους οποίους η ίδια η Τουρκία και η CIA είχαν προμηθεύσει το ISIS ….

Τούρκος αξιωματικός σε ανάρτησή του αναφέρει ότι το 90% των φιλότουρκων μισθοφόρων το έβαλε στα πόδια αμέσως μόλις άρχισε η μάχη, μόνο το 10 % πολέμησε μαζί με τους Τούρκους.

Να σημειωθεί ότι τις τελευταίες ώρες 95 άμαχοι κάτοικοι της Αλ Μπαμπ σκοτώθηκαν από τους τουρκικούς βομβαρδισμούς, εκ των οποίων οι 40 παιδιά. Άμαχοι, όχι τζιχαντιστές.

Δείτε φωτογραφίες που ανάρτησε το Ισλαμικό Κράτος στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης:

*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017