Μαρινάκης: Δέχομαι πόλεμο κι εγώ και ο Ολυμπιακός - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Μαρινάκης: Δέχομαι πόλεμο κι εγώ και ο Ολυμπιακός

18.06.2015 21:13
Η ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΑΝΑΚΡΙΤΗ

Μαρινάκης: Δέχομαι πόλεμο κι εγώ και ο Ολυμπιακός

Στον πόλεμο που δέχεται ο Ολυμπιακός για την ευρωπαϊκή του πορεία, αλλά και ο ίδιος για τα χρήματα που έχει δώσει για την ομάδα ανεβάζοντας το επίπεδό της, απέδωσε σύμφωνα με πληροφορίες ενώπιον του ανακριτή ο Βαγγέλης Μαρινάκης, την εμπλοκή του στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός που αφέθηκε μετά την απολογία του στον ανακριτή Διαφθοράς κ. Γ. Ανδρεάδη ελεύθερος με χρηματική εγγύηση 200 χιλιάδων ευρώ και περιοριστικούς όρους μεταξύ των οποίων “αποχή” από την ενασχόληση με το ποδόσφαιρο, φέρεται να αρνείται τις βαριές κατηγορίες για τις οποίες ελέγχεται.

Ο, κατά την δικογραφία, βασικός κατηγορούμενος στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης στον χώρο του ποδοσφαίρου υποστήριξε, τόσο δια υπομνήματος που κατέθεσαν οι συνήγοροί του Βασίλης Δημακόπουλος και Θανάσης Βαρλάμης, όσο και ενώπιον του ανακριτή πως δεν έχει καμία σχέση με όσα του αποδίδονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ισχυρός άντρας του Ολυμπιακού υποστηρίζει πως δεν μπορούν να στοιχειοθετηθούν οι πράξεις που του αποδίδονται αναφέροντας χαρακτηριστικά την υπόθεση της έκρηξης σε επιχείρηση διαιτητή η οποία – κατά τον κατηγορούμενο – ξεκίνησε με μία “ανώνυμη επιστολή”. Φέρεται επίσης να ισχυρίζεται ότι βρίσκεται ενώπιον της Δικαιοσύνης εξαιτίας “μιας αντιπαλότητας που έχει φθάσει στην κορύφωση της” μετά την υπόθεση του 2011 για την οποία υπάρχει απαλλακτική εισαγγελική πρόταση.

Απαντώντας σε ερωτήσεις του ανακριτή, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες ζήτησε από τον κ. Μαρινάκη να εξηγήσει τον λόγο που στρέφονται εναντίον του “τόσο πολλά πρόσωπα”, ο κατηγορούμενος φέρεται να απάντησε ότι γίνεται πόλεμος διότι έχει χρηματοδοτήσει τον Ολυμπιακό με πάρα πολλά χρήματα, έχει ανεβάσει επίπεδο την ομάδα με πρωταθλήματα και κύπελλα αλλά κυρίως με τις πορείες στην Ευρώπη και οι αντίπαλοί του επιθυμούν να τον μειώσουν προσωπικά και επιχειρηματικά αλλά και για να εκτροχιάσουν τον Ολυμπιακό για να ωφεληθούν οι άλλες ομάδες.

Αναφέρθηκε επίσης στην επιχείρηση να εμπλακεί το όνομα του στην υπόθεση των ναρκωτικών του πλοίου Noor One» ενώ φαίνεται να επισήμανε πως στο ίδιο πλαίσιο έγινε χρήση ακόμα και παρανόμων αποδεικτικών μέσων όπως πρόσφατα στην περίπτωση ηχογράφησης συνομιλιών του διαιτητή Ζωγράφου.

Πληροφορίες από νομικούς κύκλους αναφέρουν πως ο όρος της απαγόρευσης ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο που επιβλήθηκε στον κ. Μαρινάκη χρίζει διευκρινίσεων που ενδέχεται να ζητηθούν σύντομα από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών το οποίο θα κληθεί να αποφανθεί αν η απαγόρευση αφορά την άσκηση προεδρικών καθηκόντων ή την εκπροσώπηση της ομάδας σε αρχές όπως η ΕΠΟ.

Ο συγκεκριμένος όρος πάντως δεν αφορά το ιδιοκτησιακό καθεστώς της ομάδας καθώς η ανακριτική διάταξη δεν επηρεάζει τον κ. Μαρινάκη ως βασικό μέτοχο της ΠΑΕ.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017