Μαξίμου: Προτείνει εναλλακτικούς τρόπους λειτουργίας των καναλιών που δεν πήραν άδεια

Η κυβέρνηση προτείνει εναλλακτικούς τρόπους για να συνεχίσουν τα κανάλια που δεν πήραν άδεια τη λειτουργία τους καλώντας ταυτόχρονα τους επιχειρηματίες και την αντιπολίτευση να μην… κλαίνε για τους εργαζόμενους. Όπως αναφέρουν πηγές του Μαξίμου «οι επιχειρήσεις που δεν πήραν άδεια, μπορούν να συνεχίσουν την λειτουργία τους. Είτε διεκδικώντας θεματική άδεια, είτε παρέχοντας το πρόγραμμά τους διαδικτυακά, είτε εντάσσοντάς το σε συνδρομητικές πλατφόρμες».

Η κυβέρνηση μπροστά στις ογκούμενες διαμαρτυρίες και τα πυρά της αντιπολίτευσης για το επερχόμενο «μαύρο» στους τηλεοπτικούς σταθμούς που οδηγεί με μαθηματική ακριβεία στην ανεργία εκατοντάδες εργαζόμενους στα Μέσα Ενημέρωσης επιχειρεί να περάσει στην αντεπίθεση. Μετά τις δηλώσεις της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη που παραλλήλισε με αυθαίρετα στο δάσος τα κανάλια που δεν έλαβαν άδεια, τώρα το Μαξίμου ζητά να σταματήσουν τα «εργοδοτικά και νεοδημοκρατικά δάκρυα για τους εργαζόμενους».

Όπως αναφέρουν κυβενητικές πηγές δεν είναι πρωτοφανές επιχειρήσεις που προσπαθούν να λειτουργήσουν αντίθετα με τους νόμους να βάζουν μπροστά τους εργαζόμενους. Οι ίδιες πηγές συνεζίζουν να επιχαίρουν για το ύψος του τιμήματος που οι νέοι καναλάρχες πρέπει να καταβάλουν για  τις άδειες που κέρδισαν στη δημοπρασία και ταυτόχρονα επιμένουν στο αφήγημα ότι μπήκε τέλος σε ένα καθεστώς αυθαιρεσίας που ίσχυσε στη χώρα για δεκαετίες.

Μπροστά στο κεθεστώς αυτό, λένε οι κυβερνητικές πηγές «ήταν λογικό, «λυτοί και δεμένοι» να προσπαθήσουν να οδηγήσουν τον διαγωνισμό σε αποτυχία, επιδιώκοντας, είτε να τον ματαιώσουν (μπλοκάροντας, για παράδειγμα, την ανασυγκρότηση του ΕΣΡ, το οποίο τώρα επικαλούνται…), είτε να θέσουν σε αμφισβήτηση το αδιάβλητο της όλης διαδικασίας.
Δυστυχώς, οι προσπάθειες έπεσαν στο κενό. Ο διαγωνισμός έγινε κανονικά, το αδιάβλητο της διαδικασίας δεν αμφισβητήθηκε από κανέναν και – το κυριότερο- υπήρξε εντυπωσιακή επιτυχία ως προς το τίμημα. Το ύψος του τιμήματος, δείχνει σε τι επίπεδο, λεηλατήθηκε τα προηγούμενα χρόνια το δημόσιο συμφέρον και ,βεβαίως, ποιοι είναι οι ωφελημένοι από αυτό. Τώρα λοιπόν, που ο διαγωνισμός ολοκληρώθηκε, και η εφαρμογή της νομιμότητας
προχωρά, το σύστημα αναδιπλώνεται σε μια νέα γραμμή: «τι θα γίνει με τους εργαζόμενους στα κανάλια που κλείνουν».

Σερνεται η ΝΔ
Το Μαξίμου επιτίθεται στη ΝΔ αναφέροντας ότι δεν είναι πρωτοφανές να σέρνεται πίσω από την προσπάθεια των επιχειρηματιών να βάλουν μπροστά τους εργαζόμενους.
«Ας σημειώσουμε ότι την ίδια στιγμή που συντάσσεται με τους καναλάρχες που χάνουν την τζάμπα άδεια, και χύνουν μαζί τους κροκοδείλια δάκρυα για τους εργαζόμενους, η Νέα Δημοκρατία συντάσσεται και με τους ιδιοκτήτες των ιδιωτικών σχολείων, ζητώντας, στο πλευρό τους, ανεξέλεγκτες απολύσεις. Είναι άλλωστε το κόμμα, που ως κυβέρνηση γύρισε απλά τον διακόπτη στην ΕΡΤ, πετώντας στον δρόμο πάνω από 2800 ανθρώπους. Αλλά τότε, το πόσοι χάνουν τη δουλειά τους δεν ήταν σημαντικό για την ΝΔ. Όπως δεν ήταν και για τα ιδιωτικά κανάλια, που τότε υπερθεμάτιζαν, αλλά σήμερα αγωνιούν «για τον κόσμο που θα χάσει τη δουλειά του».