Μαίνεται ο πόλεμος! – Ο λόγος που κλείνουν οι ξένοι τις ελληνικές επιχειρήσεις…

Η μάχη για τον έλεγχο των τραπεζών στην Ελλάδα συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Τα ξένα funds έχουν ξεκινήσει πόλεμο με σκοπό την απόκτηση της διοίκησης των τραπεζών μας. Αυτό σημαίνει ότι θα έχουν και τον έλεγχο όχι μόνο των δανείων των φυσικών προσώπων, βλέπε στεγαστικά ή καταναλωτικά δάνεια, αλλά και των επιχειρηματικών.

Αυτά τα τελευταία είναι και τα πιο επικίνδυνα. Αν κλείσουν την ‘κάνουλα’ προς τις επιχειρήσεις’, πλήρως, χωρίς να προχωρήσουν σε κάποια μορφή διευκόλυνσης, τότε είναι βέβαιο πως θα κλείσουν και άλλες επιχειρήσεις με το Μαρινόπουλο και τη Jet Oil να είναι η κορυφή του παγόβουνου.

Σκεφτείτε το εξής σενάριο:-

Μία μεγάλη επιχείρηση, ελληνική ξαφνικά δε μπορεί να εξυπηρετήσει τα δάνειά της. Η τράπεζα τηρεί σκληρή στάση εναντίον της. Το αποτέλεσμα είναι πτωχευτικό δίκαιο και άρθρο 99.

Με αυτόν τον τρόπο, όχι μόνο φεύγει η επιχείρηση από την αγορά, οπότε ανοίγει ο δρόμος για τις ξένες επιχειρήσεις συμφερόντων αλλότριων προς την Ελλάδα, αλλά και όλοι οι άνεργοι που θα δημιουργηθούν θα αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τα δικά τους δάνεια.

Συνεπώς…

Κλείνουν μία πχ αλυσίδα σουπερμάρκετ, φεύγει αυτή η επιχείρηση από την αγορά και εισέρχεται μία ξένη αλυσίδα στο χώρο αυτόν.

Παράλληλα όλα τα σπίτια, των άνεργων πια του ελληνικού σουπερμάρκετ που έκλεισε είναι προς κατάσχεση λόγω αδυναμίας εξυπηρέτησης του δανείου αυτού.

Ο οικονομικός πόλεμος που έχει ξεκινήσει δεν είναι στα πλαίσια της ελεύθερης αγοράς και του υγιούς ανταγωνισμού. Είναι ένας πόλεμος επιβίωσης των Ελλήνων και υπεράσπισης των σπιτιών μας. Κυριολεκτικά.

http://www.voicenews.gr/