Μία σπουδαία ανακάλυψη Καππαδοκία: Στο φως υπόγεια πόλη 5.000 ετών - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Μία σπουδαία ανακάλυψη Καππαδοκία: Στο φως υπόγεια πόλη 5.000 ετών

06.01.2015 14:40

Είναι η μεγαλύτερη υπόγεια πόλη στον κόσμο

 

Την μεγαλύτερη υπόγεια πόλη στον κόσμο, ηλικίας 5.000 ετών, αποκαλύφθηκε στην Καππαδοκία, στην περιοχή Νεβσεχίρ, κατά τη διάρκεια των εργασιών αποχωμάτωσης για την κατασκευή νέων κτιρίων. Οι στοές και οι κρυμμένες εκκλησίες , εντός αυτής, εντυπωσίασαν τους ερευνητές ενώ οι μετρήσεις έδειξαν πως τα υπόγεια τούνελ της πόλης φτάνουν τα επτά χιλιόμετρα και το πλάτος τους είναι αρκετό για να περάσει ένα αυτοκίνητο!

Σύμφωνα με τον καθηγητή Οζκάν Τζακίρ, τα υπόγεια τούνελ χρησιμοποιούνταν για τη μεταφορά αγροτικών προϊόντων.Οι γεωφυσικές έρευνες που έγιναν σε έκταση τεσσάρων χιλιομέτρων έδειξαν ότι η πόλη εκτείνεται κυκλικά κάτω από το φρούριο που πιθανότατα ανήκε στους Σελτζούκους.

Θέλοντας να δώσει έμφαση στο μέγεθος της πόλης, ο δήμαρχος του Νεβσεχίρ,  Χασάν Ουνβέρ είπε στους δημοσιογράφους ότι οι άλλες γνωστές υπόγειες συνοικίες μοιάζουν με την …«κουζίνα» της.

Από τη μεριά του, ο επικεφαλής της διοίκησης της οικιστικής ανάπτυξης της χώρας, Μεχμέτ Εργκουν Τουράν, δήλωσε ότι η ανακάλυψη έγινε κατά τη διάρκεια υπόγειων διεργασιών. «Δεν είναι κάποια γνωστή υπόγεια πόλη. Οι διάδρομοι των τούνελ φτάνουν τα 7 χιλιόμετρα. Σταματήσαμε όλες τις εργασίες που κάναμε στην περιοχή όταν τη βρήκαμε», είπε στην «Hurriyet» ο Τουράν.

Περίπου 44 αρχαία αντικείμενα έχουν μεταφερθεί για μελέτη και συντήρηση.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017