Αγαπητή Ζωή… Τάραξέ τους στη νομιμότητα. Viva Zoe!

Θα τρελαθούμε εντελώς. Μα εντελώς.Η αντικανονικότητα εκλαμβάνεται, επισήμως, ως κανονικότητα. Η παραβίαση του Κανονισμού ως εθιμικό δίκαιο. Και η Βουλή ως Καφενείο. Να τα πάρουμε από την αρχή!

PROTOTHEMA

Blogs

Λέει ο Κανονισμός της Βουλής ότι η διάρκεια ομιλίας του πρωθυπουργού πρέπει να μην ξεπερνάει τα δώδεκα λεπτά; Το λέει. Αποτέλεσμα; Ο Αλέξης μιλούσε επί 25 λεπτά!

Λέει ο Κανονισμός της ίδιας Βουλής ότι η διάρκεια παρέμβασης του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης δεν πρέπει να ξεπερνάει τα πέντε λεπτά; Το λέει. Ο Σαμαράς μονολογούσε επί 27 λεπτά!

Λέει ο ίδιος Κανονισμός ότι υπουργός που δεν είναι βουλευτής, επιτρέπεται να πάρει τον λόγο για να μιλήσει επί προσωπικού; Το λέει. Ε μόλις αυτός ο ρακένδυτος-ηθικά-Κατρούλαγκος, τόλμησε να ανοίξει το στόμα του, η αίθουσα μεταβλήθηκε σε γήπεδο σύγκρουσης των αιωνίων Παναθηναικού-Ολυμπιακού Ιδιαίτερα από την πλευρά της γαλάζιας στρούγκας. Και ιδιαίτερα από το μονίμως παραληρούντα Αδωνι Γεωργιάδη!

Λέει ο άγραφος νόμος όλων των κοινοβουλίων, όλων των χωρών της Ευρώπης ότι σεξιστικά σχόλια είναι ανεπίτρεπτα και ρατσιστικά; Το λέει! Ε μόλις η Κωνσταντοπούλου τόλμησε να σχολιάσει τα περί «ευθείας» και «τεθλεσμένης» του Σαμαρά έγινε της κακομοίρας. Μόνο κλούβια αβγά δεν εκτόξευσαν κατά μεριά του Προεδρείου!

Τι γινόταν στο παρελθόν; Που τόσο νοσταλγούν πλείστες κακαράξες (αρσενικού και θηλυκού γένους) των καναλιών; Να θυμηθώ την περίπτωση του Ανδρέα Παπανδρέου; Να την θυμηθώ!

Αφού πρώτα ανέβαινε στο πόντιουμ και με ύφος χιλίων καρδιναλίων μονολούσε όση ώρα γουστάριζε. Υπό το βλέμμα του Προέδρου του Κοινοβουλίου-βλέμμα που έτρεχε σάλια-στην συνέχεια και μετά από φραστικές ρουτέκες, καταχειροκροτούμενος, έπαιρνε τον λόγο ο Μητσοτάκης η όποιος άλλος της ΝΔ. Και όταν αυτός ολοκλήρωνε, καταχειροκροτούμενος από τα γαλάζια «πρόβατα», στο τέλος ο Παπανδρέου έφευγε από την αίθουσα ακολουθούμενος από τα πράσινα «πρόβατα»!

Αποτέλεσμα; Πλήρης παραβίαση του Κανονισμού. Αποτέλεσμα; Ο αρχηγός του τρίτου κόμματος, ο Χαρίλαος Φλωράκης, μιλούσε σε άδεια κυβερνητικά έδρανα! Αποτέλεσμα; Τα πράσινα κανάλια θραμβολογούσαν για τις πράσινες ρουκέτες. Και τσα γαλάζια Media για τις Νεοδημοκρατικές!

Αυτό επιθυμούν οι καρακάξες των σημερινών καναλιών; Αυτό ήταν δημοκρατικό κοινοβούλιο; Δηλαδή έξω κούκλα με γραβάτες και κοστούμια και μέσα να ζέχνει από δημοκταρία και αυταρχισμό!

Και κάτι ακόμα. Σχετικά με την προχθεσινή εισβολή τριάντα μπαχαλάκηδων που παριστάνανε τους «αντιεξουσιαστές». Γεγονός που άναψε την σπίθα για να «καεί» η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Ξέχασαν όλοι αυτοί ότι επί εποχής αγανακτισμένων, στην πλατεία Συντάγματος, δεκάδες χιλιάδες ωρυόμενοι ήταν έτοιμοι να εφορμήσουν και να κάψουν «το μπουρδέλο της Βουλής»;

Ξέχασαν ότι με την προστασία των ανθρώπων του ΚΚΕ, η Βουλή διασώθηκε από τα γιούρια; Και ξέχασαν ότι μόλις πριν από δύο μήνες περί τους τριακόσιους Κούρδους κατάφεραν να εισβάλουν στο ευρωπαικό Κοινοβούλιο για να πραγματοποιήσουν καθιστική διαμαρτυρία;

Και το υστερόγραφο. Πότε η Κωνταντοπούλου είναι σωστή; Οταν φυσικά επιστρέφει ως απαράδεκτο το νομοσχέδιο της κυβέρνησής για την ΕΡΤ ως απαράδεκτο. Τότε καλώς έκαμε. Οταν όμως επιχειρεί να τηρήσει τον κανονισμό By the Book είναι μουρλή, είναι παιδονόμος και είναι ύποπτη για συναλλαγή με την Χρυσή Αυγή!

Το συμπέρασμα απλό και ανατριχιαστικό. Η παραβατικότητα και η αντικανονικότητα είναι το προνομιακό πεδίο της εξουσίας. Αυτοί παραβιάζουν ασυστόλως τους νόμους και τους κανονισμούς που έχουν ψηφίσει. Δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις!

Μία και μοναδική η δική μου ευχή. Αγαπητή Ζωή. Τάραξέ τους στη νομιμότητα. Viva Zoe!