Μέσα στο Σαββατοκύριακο η λίστα των μεταρρυθμίσεων - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Μέσα στο Σαββατοκύριακο η λίστα των μεταρρυθμίσεων

21.02.2015 22:20
ΕΚΤΑΚΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ολοκληρώθηκε μετά από τέσσερις ώρες το κυβερνητικό συμβούλιο υπό την προεδρία του πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα στον απόηχο της συμφωνίας στο Eurogoup.
Στο έκτακτο αυτό Κυβερνητικό Συμβούλιο εκτός από την αναλυτική ενημέρωση από τον υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη και την συνολική αποτίμηση των εξελίξεων που οδήγησαν στη συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των ευρωπαίων εταίρων της στο χθεσινό Eurogoup, συζητήθηκε και η δέσμη των μεταρρυθμίσεων που πρέπει να υποβάλλει η κυβέρνηση έως το βράδυ της Δευτέρας για την τελική έγκριση από τους εταίρους.

«Η κυβέρνηση είναι σε πλήρη συνεννόηση με τους εταίρους της. Μέσα στο Σαββατοκύριακο θα καταρτιστεί η λίστα με τις μεταρρυθμίσεις και τη Δευτέρα θα σταλεί», ανέφερε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σε σύντομη συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους ενω βρισκόταν σε εξέλιξη το Κυβερνητικό Συμβούλιο.

Νωρίτερα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης είχε δηλώσει ότι «δεν είναι κάτι πολύπλοκο, είναι μια ευκολη διαδικασία».

Χθες μετά το τέλος του Eurogroup, ο κ.Βαρουφάκης δήλωσε ότι «χρειάστηκαν τρία Euro-group για να αλλάξουμε σελίδα ως Ελλάδα και Ευρώπη».

«Η διαπραγμάτευση σημαίνει κινήσεις για συμβιβασμό αλλά και τη δυνατότητα να κάνεις τη ρήξη αν δεν έχεις τη λαϊκή εντολή να τον αποδεχτείς» δήλωσε ο υπουργός.

Επεσήμανε ότι «η προσπάθεια εγκλωβισμού μας από την προηγούμενη κυβέρνηση σε αυτό το σφιχτό χρονοδιάγραμμα απέτυχε και αποδείξαμε ότι μπορούσαμε καλή τη πίστη να διαπραγματευτούμε και να έχουμε καλό αποτέλεσμα». Σημείωσε ακόμα «αποτρέψαμε νέα υφεσιακά μέτρα όπως η μείωση των συντάξεων και η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά» και τόνισε ότι απαλλαχθήκαμε από την απαίτηση για τεράστια πλεονάσματα.

Διαβάστε ακόμη:

Σακελλαρίδης: Τώρα αρχίζει η μεγάλη μάχη

*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017