Μέσα σε 20 λεπτά γιατρός εισέπραξε 3 «φακελάκια»

Στα «πράσα» πιάστηκε ένας επίορκος γιατρός στη Σίφνο, ο οποίος απαίτησε και πήρε εκβιαστικά τρία «φακελάκια» μέσα σε λίγα λεπτά.

Πρόκειται για ένα παθολόγο του Περιφερειακού Ιατρείου του νησιού, ο οποίος είχε επιβάλλει «ταρίφα» 20 ευρώ μόνο και μόνο για να υπογράφει πιστοποιητικά υγείας!

Η αρχή του «τέλους» του ήρθε όταν απαίτησε από πολίτη τα χρήματα αυτά προκειμένου να του χορηγήσει το έγγραφο. Εκείνος, όμως, όχι μόνο αρνήθηκε να του δώσει το ποσό αλλά κατήγγειλε το περιστατικό στην αστυνομία.

Στο Ιατρείο έσπευσαν δύο αστυνομικοί, οι οποίοι προσποιούμενοι τους ασθενείς δέχθηκαν και αυτοί με τη σειρά τους εκβιασμό από τον 66χρονο.

Μάλιστα, του παρέδωσαν συνολικά 40 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα και μόλις τα έβαλε στην τσέπη του πέρασαν χειροπέδες.

Εκτός από «σημαδεμένα» χρήματα στην κατοχή του παθολόγου βρέθηκαν  άλλα 600 ευρώ, δύο πιστοποιητικά υγείας και το μητρώο ασθενών.

Σε βάρος του 66χρονου σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία με τις κατηγορίες της δωροληψίας υπαλλήλου και παράβασης καθήκοντος κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση.