Μέσα σε αίθουσα του Μεγάρου – Πανικός στα δικαστήρια του Μιλάνου: Δύο νεκροί από πυροβολισμούς

Για τέσσερις νεκρούς κάνει λόγο η RAI – Δικαστής το ένα από τα θύματα – ο δράστης κατηγορείται για δόλια χρεοκοπία – Αρκετοί τραυματίες – Τι λένε αυτόπτες μάρτυρες

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν από πυρά στο δικαστικό μέγαρο του Μιλάνου, σύμφωνα με την αστυνομία. Την ίδια ώρα, η ιταλική κρατική τηλεόραση RAI κάνει λόγο για τέσσερις νεκρούς και τουλάχιστον έναν τραυματία που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ο δράστης ήταν διάδικος σε υπόθεση πτώχευσης, κατηγορούμενος μάλιστα για «δόλια χρεοκοπία».

Όπως μεταδίδει η Corriere della Sera, oι πυροβολισμοί σημειώθηκαν σε δικαστική αίθουσα του τρίτου ορόφου, λίγο πριν εκδικαστεί η υπόθεσή του.

Ο επιχειρηματίας πυροβόλησε πέντε φορές, σπέρνοντας το θάνατο και τον πανικό, με δεκάδες ανθρώπους να τρέχουν προς την έξοδο για να σωθούν.

Αίτια του αμόκ που κατέβαλε τον άντρα, που είναι Ιταλός και ονομάζεται Κλαούντιο Τζιαρντιέλλο, ήταν το γεγονός πως ο συνήγορός του δήλωσε ότι δεν πρόκειται να αναλάβει να τον υπερασπιστεί.

Τότε ο δράστης πυροβόλησε αρχικά εναντίον του δικηγόρου και κατόπιν κατά τουλάχιστον δύο ανθρώπων που βρίσκονταν στην αίθουσα. Η αίθουσα εκείνη τη στιγμή ήταν κατάμεστη, ενώ άμεσα οι διάδρομοι του δικαστικού μεγάρου γέμισαν αστυνομικούς. Παρόλα αυτά, ο δράστης κατάφερε να διαφύγει της σύλληψης, αν και η αστυνομία απέκλεισε όλους τους πιθανούς τρόπους εξόδου.

Ιταλικά δημοσιεύματα αναφέρουν πως ο 57χρονος Τζαρντιέλο κρύφτηκε στους δαιδαλώδεις διαδρόμους του δικαστηρίου από όπου για λίγα λεπτά μετά την επίθεση συνέχισε να πυροβολεί.

Μάλιστα, η Stampa γράφει πως ο άνδρας είχε για ώρες κρυφτεί σε μία αίθουσα του κτιρίου και δήλωνε στους αστυνομικούς ότι δεν πρόκειται να παραδοθεί. Μετά από περίπου δύο ώρες κατάφερε να βγει και προσπάθησε να το σκάσει, οδηγώντας μια μηχανή. Σύμφωνα με την Corriere della Sera, οδηγώντας την μηχανή έφτασε έξω από την πόλη, όπου η αστυνομία τελικά τον συνέλαβε στην περιοχή Βιμερκάτε.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με δηλώσεις του εισαγγελέα Τζοβάνι Κάντζιο, υπάρχουν αρκετά θύματα, δίχως να διευκρινίζεται ο αριθμός.