Μέρκελ: Ανυπομονώ να συναντήσω τον Αλ. Τσίπρα στην Σύνοδο

«Δεν βλέπω κάποια ουσιώδη διαφορά στις απόψεις των κρατών-μελών της ευρωζώνης στο θέμα της Ελλάδας και του χρέους», δηλώνει η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, προσθέτοντας ότι ανυπομονεί να συναντήσει τον Αλέξη Τσίπρα στην Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ την ερχόμενη εβδομάδα, στις Βρυξέλλες.

Μέρκελ: Ανυπομονώ να συναντήσω τον Αλ. Τσίπρα στην Σύνοδο

«Δεν πιστεύω ότι διαφέρουν οι απόψεις των κρατών-μελών στο θέμα της Ελλάδας, τουλάχιστον επί της ουσίας» δήλωσε η Μέρκελ σχολιάζοντας τις απόπειρες της νέας κυβέρνησης για επαναδιαπραγμάτευση του χρέους, υπογραμμίζοντας:

«Παραμένουμε σταθεροί στην πολιτική μας για παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη».
Οι δηλώσεις έγιναν κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου με τον πρωθυπουργό της Μάλτας, Τζόζεφ Μούσκατ, ο οποίος εξέφρασε την αντίθεσή του σε νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους, δηλώνοντας ωστόσο ανοιχτός σε μια συζήτηση για τους όρους αποπληρωμής.
Όσο για την επικείμενη συνάντηση με τον Αλ. Τσίπρα, την Δευτέρα, η Μέρκελ δήλωσε ότι ανυπομονεί να συναντήσει τον Έλληνα πρωθυπουργό στην Σύνοδο Κορυφής της ερχόμενης εβδομάδας, ενώ εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης είχε δηλώσει την Δευτέρα ότι θα υπάρξουν αρκετές ευκαιρίες για ένα τετ-α-τετ, παρότι δημοσιεύματα ξένων ΜΜΕ έκαναν λόγο για μια προσπάθεια της καγκελαρίου να αποφύγει τον Έλληνα πρωθυπουργό.