Μέρκελ: Αναγκαία η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Μέρκελ: Αναγκαία η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας

23.08.2016 18:52

Σε συνέντευξή της σε περισσότερα μέσα του περιφερειακού Τύπου της Γερμανίας, η καγκελάριος,  Άνγκελα Μέρκελ υποστηρίζει την αναγκαιότητα της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας, ενώ τονίζει ότι η ανάπτυξη του Ευρωπαϊκού Συστήματος Ασύλου δεν έχει προχωρήσει παντού στον βαθμό που θα το επιθυμούσε. Το γεγονός ότι έως σήμερα έχουν μετεγκατασταθεί από την Ελλάδα στην ΕΕ «μόλις 3.000 πρόσφυγες» δείχνει ότι «τα κράτη-μέλη δεν κάνουν καθόλου αυτό που θα περίμενε κανείς από αυτά».

Από το κλείσιμο των συνόρων της ΠΓΔΜ και έως ότου τεθεί σε ισχύ η συμφωνία για το προσφυγικό με την Άγκυρα έφτασαν, σύμφωνα με την καγκελάριο, 45.000 πρόσφυγες και μετανάστες στην Ελλάδα. Τηρουμένων των αναλογιών, αυτό θα σήμαινε ότι η Γερμανία θα έπρεπε να υποδεχθεί μέσα σε λίγες εβδομάδες 360.000 πρόσφυγες, διαπιστώνει η καγκελάριος.

Όπως συμπεραίνει η Άγκελα Μέρκελ, αυτό δείχνει ποια είναι η συνεισφορά της Ελλάδας στο σημείο αυτό.

Παράλληλα, η καγκελάριος ζητά «ενισχυμένη αφοσίωση στη Γερμανία» από τους πολίτες τουρκικής καταγωγής που ζουν εδώ και πολλά χρόνια στη χώρα. Από τη μεριά της δεσμεύεται ότι σε ανταπόδοση αυτής της αφοσίωσης η γερμανική πλευρά θα είναι ανοιχτή για τα ζητήματά τους και θα επιδιώκει την κατανόησή τους.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017