Μέρκελ: «Αλέξη, πρέπει να έχεις πίστη στον Θεό»...«Αν και είσαι... άθεος» - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Μέρκελ: «Αλέξη, πρέπει να έχεις πίστη στον Θεό»…«Αν και είσαι… άθεος»

16.06.2015 03:31
Στο Μαξίμου… πεινάνε
Σε αυτές τις ατέλειωτες και πολλές φορές αξημέρωτες συσκέψεις στο Μαξίμου συμβαίνουν πολλά ενδιαφέροντα: Πρώτα απ’ όλα είναι πλέον εμφανής η πεποίθηση όλων, και κυρίως τουΑλ. Τσίπρα, ότι όσο περνά ο χρόνος και δεν υπάρχει συμφωνία οι δανειστές θα πιέζουν πιο πολύ ώστε να κερδίσουν περισσότερα.
Μάλιστα πολλές φορές επικρατεί τέτοια αμηχανία και απογοήτευση που ακούγονται φωνές του τύπου «μα τι άλλο θέλουν;» και διαπιστώσεις όπως«βρισκόμαστε σε αχαρτογράφητα ύδατα». Και καλά, θα πείτε, τόσες ώρες συσκέψεων, μόνο τις διαπραγματεύσεις έχουν στο μυαλό τους; Οχι βεβαίως. Αν εξαιρέσει κανείς τη νοσταλγία που έχουν για τις οικογένειές τους (μάλιστα ο κ. Τσίπρας λέει ότι προσπαθεί να βρει χρόνο για να βρίσκεται κοντά στα παιδιά του), έχουν και την… πείνα!
nnn
Πείνα μεγάλη σάς λέω, καθώς το μόνο που τους προσφέρεται είναι μερικά τσιπς και  τοστάκια, μοιρασμένα στα δύο, αφού το ταμείο του Μεγάρου Μαξίμου είναι μείον. Μόνο ένας από τους συμμετέχοντες στη σύσκεψη κυκλοφορεί κάθε ημέρα με μια Κόκα-Κόλα στο χέρι προκαλώντας τον φθόνο των άλλων υπουργών, που πίνουν νεράκι από τη βρύση. Οχι, όπως τους είπε, δεν τη φέρνει από το σπίτι του, αλλά βρήκε ένα ψυγείο στο υπόγειο του Μεγάρου γεμάτο αναψυκτικά (τα οποία μάλλον ξέχασε ο προηγούμενος ένοικος) και τα… παίρνει.
nnn
Το καλύτερο όμως των συσκέψεων σας το άφησα για το τέλος. Οι σοβαρές και γεμάτες αγωνία συζητήσεις διακόπτονται καμιά φορά από φράσεις της… Μέρκελ. Αναπολούν, όσο απίστευτο κι αν ακούγεται, τις μεγάλες στιγμές που έζησαν σε συναντήσεις που είχαν με την καγκελάριο.
Οπως αυτή στην οποία η κυρία Μέρκελ πίεζε τον κ. Τσίπρα να έρθει σε συμφωνία γιατί ο χρόνος τελειώνει. Ο Πρωθυπουργός φαινόταν διστακτικός, αφού τα μέτρα που πρότεινε η τρόικα ήταν σκληρά, αλλά η κυρία Μέρκελ του είπε: «Αλέξη, πρέπει να έχεις πίστη στον Θεό». Σταμάτησε μια στιγμή, κάτι σκέφτηκε και συμπλήρωσε: «Αν και είσαι… άθεος».

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017