Μάρδας: Δεν είμαστε πολύ πίσω στους στόχους των εσόδων - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Μάρδας: Δεν είμαστε πολύ πίσω στους στόχους των εσόδων

12.03.2015 10:15

«Υπάρχουν πολλές λύσεις για τη ρευστότητα»

«Υπήρχε μείωση των εσόδων τον Ιανουάριο, αλλά τον Φεβρουάριο βελτιώθηκαν, και λόγω ΕΝΦΙΑ και ΦΠΑ. Το πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου είναι πολύ καλό σε θέμα εσόδων»

Δεν είμαστε πολύ πίσω στους στόχους των εσόδων, διαμηνύει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, καθώς όπως είπε οι πρώτες μέρες του Μαρτίου δείχνουν θετικά στοιχεία.

«Υπήρχε μείωση των εσόδων τον Ιανουάριο, αλλά τον Φεβρουάριο βελτιώθηκαν, και λόγω ΕΝΦΙΑ και ΦΠΑ. Το πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου είναι πολύ καλό σε θέμα εσόδων, ιδιαίτερα σε άμεση καταβολή των φόρων» είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι τα στοιχεία αυτά θα μεταφερθούν στα τεχνικά κλιμάκια των δανειστών.

«Οι αποκλίσεις δεν είναι μεγάλες» τόνισε, προσθέτοντας βέβαια ότι είμαστε ακόμα στις αρχές της χρονιάς και δεν μπορούμε να βγάλουμε ακόμα συμπεράσματα.

Παράλληλα, απέφυγε να σχολιάσει τις δηλώσεις του κ. Βαρουφάκη σχετικά με την ανάγκη εξεύρευσης 6-8 εκατ. ευρώ, ωστόσο, τόνισε ότι αυτή τη στιγμή «τρέχουν» οι διαπραγματεύσεις για το χρηματοδοτικό κενό.

Ερωτηθείς για το αν ψάχνουν για τρόπους χρηματοδότησης χωρίς φόρους και περικοπές για να καλύψουν το κενό, δήλωσε ότι «η κυβέρνηση αναζητά τρόπους χωρίς φόρους που θα επωμιστούν οι γνωστοί ένοχοι, ότι ψάχνουν τρόπους μείωσης της σπατάλης αλλά όχι σε μείωση δαπανών που θα οδηγήσει σε στέρηση των δημοσίων υπηρεσιών προς τους πολίτες».

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney

*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017