Μάνος Χατζηδάκης: Όλα τα λεφτά είναι η συνεδρίαση της 30ης Δεκεμβρίου

Οι επόμενες τεσσεράμισι συνεδριάσεις (η 31/12 είναι ημιαργία) είναι όλη η χρονιά για διαχειριστές και επενδυτές που έχουν υψηλή έκθεση το ΧΑ. Μπορεί να μην υπάρχει ακόμα Πρόεδρος της Δημοκρατίας ωστόσο η αγορά την εβδομάδα που πέρασε έδειξε ότι πιστεύει ότι το αποτέλεσμα μπορεί να αλλάξει.

 

Όλα τα λεφτά είναι η συνεδρίαση της 30ης Δεκεμβρίου. Το «ωραίο» είναι ότι έτσι όπως είναι κατανεμημένες οι αργίες των Χριστουγέννων και οι υποχρεωτικές ευρωπαϊκές τραπεζικές αργίες (24/12)  μετά την δεύτερη ψηφοφορία η  αγορά θα παραμείνει  κλειστή για πέντε ημέρες.

 

Δεν θα προλάβει δηλαδή να τιμολογήσει το αποτέλεσμα αφού με την επανέναρξη των συναλλαγών θα βρισκόμαστε στην παραμονή της τρίτης και καθοριστικής ψηφοφορίας όπου τα δεδομένα θα είναι τελείως διαφορετικά.

 

Αν βγει Πρόεδρος το απόγευμα της Δευτέρας οι μετοχές θα ξεκινήσουν την Τρίτη από διψήφια ποσοστά διακύμανσης. Αν δεν βγει Πρόεδρος ετοιμαστείτε για τσουλήθρα διαρκείας. Όπως έλεγε φίλος και συνάδελφος από το trading desk «το μεγαλύτερο καζίνο φέτος στον κόσμο βρίσκεται στην Αθήνα. Και θα πληρώσει πολύ σε όσους μαντέψουν σωστά».
Αγορά ΙΙ: Έχοντας λάβει γνώση των περισσότερων απόψεων της αγοράς σας δηλώνω υπεύθυνα ότι αυτή την στιγμή είναι πιο εύκολο να βγάλουν νόημα οι αξέχαστες δηλώσεις του παράγοντα του Εδεσσαϊκού [https://www.youtube.com/watch?v=Vm2oyynssEQ&index=4&list=RDcSsbZrnB9u4], παρά για το τι θα γίνει στις 30 του μήνα. Ωστόσο υπάρχει μια στρατηγική η οποία μπορεί να δώσει αποτέλεσμα έχοντας από πριν καθορισμένες απώλειες:

 

Να παίξει κανείς την μεταβλητότητα. Ο τρόπος με τον οποίο υλοποιείται αυτή η στρατηγική γίνεται μέσω παραγώγων αγοράζοντας και τα δύο δικαιώματα αγοράς/πώλησης (put/calls) του Ιανουαρίου στην ίδια τιμή μονάδων του FTSE-25. Για περισσότερα στον «παραγωγά» της χρηματιστηριακής σας.

* ,