Το τρίτο μνημόνιο είναι το χειρότερο στην ιστορία της Ελλάδος

Το χειρότερο μνημόνιο στην ιστορία

ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ…

 

Το τρίτο μνημόνιο είναι το χειρότερο στην ιστορία της Ελλάδος, υφεσιακό έως το 2016 (2015 -2,3% και 2016 -0,5%) με μέτρα 13,5 δισ. ευρώ. Βεβαίως έχει και διατάξεις που αναδομούν συνολικά το κράτος σε δικαιοσύνη, δημόσια διοίκηση, διαφάνεια και διαφθορά, που αν εφαρμοστούν, μπορούν να αλλάξουν τη χώρα μια για πάντα.

mnimonio
Χρειάζεται εθνική συμφωνία, χρειάζεται εθνική υπέρβαση, ώστε να αποφασίσουμε ως χώρα, συλλογικά, να παραμερίσουμε αυτά που μας χωρίζουν και να κρατήσουμε όσα συνεκτικά μας ενώνουν. Δεκάδες από τις διατάξεις του νέου – δομικού – μνημονίου, είναι διατάξεις που η χώρα μόνη της θα έπρεπε να έχει εφαρμόσει από μόνη της, εδώ και δύο δεκαετίες!

mnimonio
Όμως, όχι μόνο δεν τις εφάρμοσε, αλλά ακόμη και την 5ετία της χρεοκοπίας, οι Έλληνες πολιτικοί είπαν ψέματα στον ελληνικό λαό, συνεχίζοντας να “θρέφουν” το τέρας του λαϊκισμού, για να μην αποκαλυφθούν οι δικές τους ευθύνες. Όμως, νομοτελεικά, τώρα, φαίνεται πως ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για όλους, με την ιστορία να… εκδικείται, στέλνοντας μια αριστερή κυβέρνηση να εφαρμόσει ένα άκρως… τεχνοκρατικό project που δεν πιστεύει κιόλας!

mnimonio
Η χώρα, δεν έχει πολλές επιλογές. Ή εφαρμόζει αυτό το μνημόνιο που θα αναδομήσει όλο το ελληνικό κράτος, ή θα οδηγηθεί στην απαξίωση και – παρ’ ότι θα είναι γεωγραφικά στην Ευρώπη – θα καταντήσει χώρα με συνθήκες… Αφρικής, σε όλα τα επίπεδα! Μέσα σ’ όλα αυτά, το momentum του Χ.Α. “περνά” μέσα από τις πολιτικές εξελίξεις, άρα θα κριθεί και θα ζυγιστεί το προσεχές φθινόπωρο.
Έως τότε, γίνονται μόνο βραχυχρόνιας στόχευσης κερδοσκοπικές κινήσεις.