ΜΕ ΒΕΤΟ ΑΠΕΙΛΕΙ Ο ΟΜΠΑΜΑ- ΗΠΑ: Εγκρίθηκε ο νόμος για προσφυγή των θυμάτων της 11ης Σεπτεμβρίου κατά της Σαουδικής Αραβίας - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

ΜΕ ΒΕΤΟ ΑΠΕΙΛΕΙ Ο ΟΜΠΑΜΑ- ΗΠΑ: Εγκρίθηκε ο νόμος για προσφυγή των θυμάτων της 11ης Σεπτεμβρίου κατά της Σαουδικής Αραβίας

10.09.2016 06:09
  • ΕΘΝΟΣ On Line

Τον περασμένο Μάιο η Γερουσία είχε εγκρίνει ομόφωνα τον αποκαλούμενο «Νόμο για τη Δικαιοσύνη Απέναντι στους Υποστηρικτές της Τρομοκρατίας» ή JASTA.

Οι πολέμιοι του νόμου υποστηρίζουν ότι θα προκαλέσει τριβές στις σχέσεις της Ουάσινγκτον με το Ριάντ και θα οδηγήσει στη λήψη αντεκδικητικών μέτρων σε βάρος Αμερικανών πολιτών ή επιχειρήσεων σε άλλες χώρες.

Η ψηφοφορία στη Βουλή των Αντιπροσώπων αποφασίστηκε να γίνει σήμερα για συμβολικούς λόγους, καθώς την Κυριακή συμπληρώνονται 15 χρόνια από την ημέρα που οι τρομοκράτες της Αλ Κάιντα κατέλαβαν αεροσκάφη για να εξαπολύσουν με αυτά τις επιθέσεις τους στη Νέα Υόρκη και την Ουάσινγκτον. Η ανακοίνωση της έγκρισης του νομοσχεδίου συνοδεύτηκε από ζητωκραυγές και χειροκροτήματα.

Ο Λευκός Οίκος επανέλαβε νωρίτερα ότι ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα θα ασκήσει βέτο. Σε περίπτωση που πραγματοποιήσει την απειλή του, αλλά τα δύο τρίτα τόσο της Βουλής και της Γερουσίας επιμείνουν στην έγκρισή του, τότε θα είναι η πρώτη φορά από το 2009 που το Κογκρέσο θα έχει υπερισχύσει του προεδρικού βέτο.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων στις ΗΠΑ υπερψήφισε την Παρασκευή έναν νόμο που επιτρέπει στις οικογένειες των θυμάτων της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 να προσφύγουν στα δικαστήρια εναντίον της Σαουδικής Αραβίας για να αποζημιωθούν. Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα έχει απειλήσει να ασκήσει βέτο στην απόφαση αυτή.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017