ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ 2015 – Ερχεται «φοροκαταιγίδα» τους επόμενους μήνες | Mikrometoxos.gr

ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ 2015 – Ερχεται «φοροκαταιγίδα» τους επόμενους μήνες

27.07.2015 01:45

Με μία φοροκαταιγίδα είναι θα βρεθούν αντιμέτωπα τους αμέσως επόμενους μήνες, μέχρι το τέλος του έτους, τα ελληνικά νοικοκυριά, που ήδη στενάζουν υπό το βάρος της κρίσης και των αυξημένων υποχρεώσεων των τελευταίων ετών.

Ερχεται «φοροκαταιγίδα» τους επόμενους μήνες

Το οικονομικό επιτελείο εισέπραξε το πρώτο εξάμηνο του 2015 το ποσό των 17,37 δισ. ευρώ και στο υπόλοιπο του έτους περιμένει να βάλει στα ταμεία 29,65 δισ. ευρώ, ποσό ωστόσο που δεν προκύπτει μόνο από νέους φόρους, αλλά και από εισπράξεις καθυστερούμενων λόγω των παρατάσεων που έχουν δοθεί.

Τον Αύγουστο θα πρέπει να καταβληθεί ο φόρος εισοδήματος φυσικών προσώπων, η πρώτη και δεύτερη δόση φόρου επιχειρήσεων, το τέλος επιτηδεύματος του 2013 για 150.000 επιχειρήσεις, δόση για τη ρύθμιση οφειλών από 850.000 φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις, αλλά και φόρος πολυτελούς διαβίωσης.

Τον Σεπτέμβριο θα πρέπει να πληρωθεί φόρος εισοδήματος για όλους αλλά και το τέλος επιτηδεύματος για το 2014, ενώ τον Οκτώβριο έρχεται αυξημένος φόρος για το αγροτικό πετρέλαιο και ο ΕΝΦΙΑ.

Τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο θα πρέπει να πληρωθούν οι επόμενες δόσεις του ΕΝΦΙΑ και του φόρου εισοδήματος, αλλά και τα τέλη κυκλοφορίας.

Πηγή: Mega

*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017