Λ. Σκιαδόπουλος (Ελληνοαμερικανική): Ίση μεταχείριση ξένων και Ελλήνων επενδυτών – Όχι σε Χ.Α. δύο ταχυτήτων - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Λ. Σκιαδόπουλος (Ελληνοαμερικανική): Ίση μεταχείριση ξένων και Ελλήνων επενδυτών – Όχι σε Χ.Α. δύο ταχυτήτων

18.07.2015 11:55
Εντείνονται οι αντιδράσεις των χρηματιστών για τους κινδύνους που εγκυμονεί το άνοιγμα του Χρηματιστηρίου χωρίς ίση μεταχείριση Ελλήνων και ξένων επενδυτών
Σύμφωνα με την ευρωπαϊκή οδηγία της M.I.F.I.D σχετικά με τις αγορές και πωλήσεις χρηματοπιστωτικών μέσων, πρέπει να υπάρξει ίση μεταχείριση μεταξύ ξένων και Ελλήνων επενδυτών.

 

Δεν νοείται χρηματιστήριο δύο ταχυτήτων. Ούτε νοείται να γίνονται πωλήσεις ξένων και το προϊόν των πωλήσεων να μπορεί να μετατρέπεται σε new money ενώ το προϊόν πωλήσεων των Ελλήνων επενδυτών να μετατρέπεται σε old money και να υπόκειται σε περιορισμούς capital controls!

 

Επίσης, δεν μπορεί να υπάρχουν περιορισμοί στα κεφάλαια που αφορούν αγορές μετοχών και να επιτρέπεται η αγορά πολύτιμων αγαθών εξωτερικού (αυτοκίνητα, ρολόγια κ.α.) με τη χρήση πιστωτικών καρτών!

 

Όσο λιγότεροι περιορισμοί υπάρξουν στη χρηματιστηριακή αγορά τόσο πιο εύρυθμη θα είναι η λειτουργία της. Μη φτάσουμε στο σημείο να ανοίξει η αγορά και να ξανακλείσει σε 2-3 ημέρες λόγω των περιορισμών που μπορεί να υπάρξουν.

 

Πρέπει να κατανοήσουμε όλοι ότι είναι επιτακτική πλέον ανάγκη ν’αρχίσει η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας το συντομότερο δυνατόν και το σημαντικότερο… «ανάπτυξη χωρίς χρηματιστήριο και ιδιωτική πρωτοβουλία δεν υφίσταται»!

 

Προτείνω λοιπόν, να μην ανοίξει το Χρηματιστήριο εφόσον δεν πληρούνται οι όροι της ίσης μεταχείρισης των επενδυτών!
 
Λάμπρος Σκιαδόπουλος, Εκτελεστικός Πρόεδρος Δ.Σ. Ελληνοαμερικανικής Α.Χ.Ε.Π.Ε.Υ 

www.bankingnews.gr

*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017