Λούμπιτς: «Θα κάνω κάτι για να με θυμάται όλος ο κόσμος»

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ-ΣΟΚ ΦΙΛΗΣ ΤΟΥ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΤΗ ΤΗΣ GERMANWINGS

Ο 28χρονος συγκυβερνήτης που πιστεύεται ότι προκάλεσε σκοπίμως τη συντριβή του Airbus A320 της γερμανικής εταιρείας χαμηλού κόστους Germanwings στις γαλλικές Άλπεις, είχε πει ότι κάποια μέρα θα έκανε “κάτι που θα άλλαζε όλο το σύστημα” και ότι “όλος ο κόσμος θα μάθαινε το όνομά του και θα το θυμόταν”, όπως υποστηρίζει πρώην σύντροφός του σε συνέντευξη που παραχώρησε στην γερμανική εφημερίδα Bild.

Στη συνέντευξη που δημοσιεύεται σήμερα η Μαρία Β., μια 26χρονη αεροσυνοδός που σύμφωνα με την εφημερίδα διατηρούσε ερωτικό δεσμό με τον 28χρονο Αντρέας Λούμπιτς, δηλώνει πως όταν πληροφορήθηκε το δυστύχημα θυμήθηκε μια φράση που της είχε πει ο πρώην φίλος της και τότε δεν είχε κατανοήσει:

“Μια μέρα θα κάνω κάτι που θα αλλάξει όλο το σύστημα και τότε όλοι θα μάθουν το όνομά μου και θα το θυμούνται”.

Σύμφωνα με την Bild, η νεαρή γυναίκα, η οποία δηλώνει “αφάνταστα σοκαρισμένη”, πετούσε επί πέντε μήνες πέρυσι μαζί με τον Λούμπιτς. Η σχέση τους διήρκησε μόνο εκείνη την περίοδο που δούλευαν μαζί και ποτέ δεν επισημοποιήθηκε.

Σημειώνει επίσης ότι χώρισε με τον Λούμπιτς καθώς όπως λέει “γινόταν ολοένα και πιο ξεκάθαρο ότι αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα. Στις συζητήσεις μας έχανε τον έλεγχο και μου φώναζε (…) Τη νύχτα ξυπνούσε και φώναζε ‘Πέφτουμε!’ γιατί έβλεπε εφιάλτες”.

Η αεροσυνοδός πιστεύει ότι αν ισχύουν τα συμπεράσματα των ερευνητών, ο Αντρέας Λούμπιτς έριξε το αεροπλάνο “επειδή κατάλαβε ότι λόγω των προβλημάτων υγείας του, το μεγάλο του όνειρο, να δουλέψει στη Lufthansa ως κυβερνήτης και ως πιλότος σε πτήσεις μεγάλων αποστάσεων ήταν πρακτικά αδύνατον να πραγματοποιηθεί”.

“Μιλούσαμε πολύ για τη δουλειά και τότε γινόταν κάποιος άλλος, εκνευριζόταν για τις συνθήκες εργασίας. Τα χρήματα δεν ήταν αρκετά, φοβόταν για τη σύμβαση του, υπήρχε υπερβολική πίεση”, αναφέρει, προσθέτοντας ότι ”ήταν ικανός να κρύβει από τους άλλους αυτά που του συνέβαιναν. Δεν μιλούσε πολύ για την αρρώστια του,”.

Υποστηρίζει ότι παρά τα προβλήματά του, ο Λούμπιτς ήταν ένας “ευγενικός και ανοιχτός” άνθρωπος στη δουλειά, “πολύ τρυφερός” στις ιδιωτικές σχέσεις του, “ένας άνδρας που είχε ανάγκη ν’ αγαπηθεί”.

Η εισαγγελία του Ντίσελντορφ, ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι ο Αντρέας Λούμπιτς είχε αποκρύψει από την εταιρεία ότι του είχε δοθεί αναρρωτική άδεια για την Τρίτη, την ημέρα που συνετρίβη στις Άλπεις, το Airbus της Germanwings, θυγατρικής της Lufthansa, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν ο ίδιος και οι 149 επιβαίνοντες.

Διαβάστε ακόμη:

Εσκισε την αναρρωτική και πήρε μαζί του 149 ψυχές

Εκρυψε το χαρτί της ασθένειας την ημέρα της πτήσης ο Λούμπιτς

Τελετή για τα θύματα της Germanwings στην Κολωνία της Γερμανίας

Σύσταση της ΥΠΑ για μόνιμη παρουσία δύο προσώπων