Λογιστικές απώλειες 2 τρις δολαρίων στα χρηματιστήρια λόγω Brexit.... - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Λογιστικές απώλειες 2 τρις δολαρίων στα χρηματιστήρια λόγω Brexit….

25.06.2016 13:10

Ένα από τα δραματικότερα 24ωρα στη μετά Lehman Brothers εποχή φαίνεται ότι πέρασαν τα διεθνή χρηματιστήρια με το κλείσιμο της κάλπης που έβγαλε Brexit. Yπολογίζεται ότι έχασαν 2 τρισεκατομμύρια δολάρια ενώ η στερλίνα υπέστη σφυροκόπημα που την οδήγησε στο ναδίρ τριών δεκαετιών.

Το βράδυ της Παρασκευής, όταν είχε κλείσει και η Γουόλ Στριτ μετά τη θυελλώδη ημέρα, μία ματιά στο βαθύ κόκκινο των χρηματιστηριακών δεικτών αρκούσε για να δείξει την έκταση του σοκ: To Tόκιο (Nikkei) είχε πέσει 7,9%, το Χονγκ Κονγκ 3%, η Φρανκφούρτη (DAX30) 6,8%, το Μιλάνο (MIB) 12,5%, το Παρίσι (CAC40) 8,04% και στη Νέα Υόρκη ο Dow Jones είχε πέσει 3,4%, ο S&P 3,6% και ο Nasdaq 4,1%.

Στο ίδιο το Λονδίνο, ο FTSE100 έκλεισε με πτώση 3,15% (κατά τη διάρκεια της ημέρας είχε αγγίξει και το -7%) ενώ ο FTSE250, με βρετανικές εταιρείες που δραστηριοπούνται κυρίως στο εσωτερικό, έκλεισε χαμηλότερα κατά 7,2%.  Για τη Νέα Υόρκη, ήταν η χειρότερη συνεδρίαση στο δεκάμηνο.

Υπολογίζεται, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει μεταξύ άλλων το Reuters, πως τα παραπάνω αναλογούν σε διαγραφή 2 τρισ. δολαρίων από τις αγορές.

Η στερλίνα πέρασε αυτό που ο Guardian χαρακτηρίζει την «χειρότερη ημέρα ξεπουλήματος στην πρόσφατη ιστορία της», κλείνοντας από το 1,5 δολ. στο 1,368 δολ. (κατά τη διάρκεια της ημέρας, είχε αγγίξει και το 1,33 δολ.).

Το σοκ συνεχίστηκε με την κίνηση της Moody’s να υποβαθμίσει σε αρνητικές τις προοπτικές της βρετανικής αξιολόγησης, την οποία ακολούθησε και ανάλογη προειδοποίηση από την S&P.

*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017