Λεφτά υπάρχουν αλλά… χάνονται! Το κράτος τα χάνει από αμέλεια ή από πρόθεση (πείτε το όπως θέλετε). | Mikrometoxos.gr

Λεφτά υπάρχουν αλλά… χάνονται! Το κράτος τα χάνει από αμέλεια ή από πρόθεση (πείτε το όπως θέλετε).

03.08.2015 14:33

Λεφτά υπάρχουν αλλά… χάνονται

Τώρα θα σας περιγράψω πώς το κράτος χάνει αρκετά λεφτά από αμέλεια ή από πρόθεση ή από ανοργανωσιά (πείτε το όπως θέλετε).
Οπως ξέρετε, τα σύγχρονα κοντέινερ διαθέτουν ηλεκτρονικά ίχνη, τα οποία καταγράφουν τα πάντα, δηλαδή τον χρόνο φόρτωσης και τον κωδικό των εμπορευμάτων, τη διαδρομή και τον προορισμό τους. Αν οι τελωνειακές υπηρεσίες διέθεταν αυτόν τον ηλεκτρονικό μηχανισμό ανάγνωσης, θα μπορούσαν εύκολα να ελέγξουν το λαθρεμπόριο.
Ελα όμως που το… σνομπάρουν και επιμένουν στις φορτωτικές και στην «ύποπτη» γραφειοκρατία. Αρνούνται με δυο λόγια να κάνουν χρήση, γιατί λένε ότι τους αφαιρούνται… αρμοδιότητες. Πώς όμως να εισαχθεί ο εκσυγχρονισμός των τελωνείων με ξεπερασμένες συνδικαλιστικές (και κομματικές) νοοτροπίες;
Να σκεφθείτε ότι το ίδιο περίπου με το μηχάνημα αυτό ισχύει και με το σύστημα εκροών-εισροών που θα μπορούσε να καταγράψει με ακρίβεια τη διαδρομή από τα διυλιστήρια ως τα πρατήρια των βυτιοφόρων αποτρέποντας κάθε απόπειρα λαθρεμπορίου.
Το πιο κραυγαλέο; Το σύστημα αυτό υπάρχει αλλά δεν έχει ακόμη ενεργοποιηθεί από τις αρμόδιες φορολογικές αρχές. Θα το ενεργοποιήσει άραγε τώρα ο νέος αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών και πρώην εφοριακός Τρύφων Αλεξιάδης; Θα τα βάλει με τους συναδέλφους του;

 

Ο ΒΗΜΑτοδότης

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017