Λευτέρη Πετρούνια, γιατί χαλάς «μια ωραία ιστορία» του Star; - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Λευτέρη Πετρούνια, γιατί χαλάς «μια ωραία ιστορία» του Star;

29.08.2016 15:35

Λευτέρη Πετρούνια, γιατί χαλάς «μια ωραία ιστορία» του Star;

Το αξίωμα της (κυνικής) δημοσιογραφίας είναιπαλιό και δοκιμασμένο:«Μην αφήνεις την αλήθεια να σου χαλάσει μια ωραία ιστορία». Όχι πως δεν είναι αλήθεια ότι τα παιδιά που μας εκπροσώπησαν στουςΟλυμπιακούς Αγώνεςπροετοιμάστηκαν σε πολύ κακές συνθήκες – και κάποια σε άθλιες. Αλλά αυτή η μανιώδης τάση γιαγκρίνια, ακόμα και όταν οι ίδιοι οι αθλητές δεν γκρινιάζουν, αυτό το
κυνηγητό της μίρλας και της απαξίας, έχει φτάσει στα άκρα και γίνεται γραφικό. Ιδιαίτερα όταν όλοι ξέρουμε τι περνάει η Ελλάδα παντού: στηνΟικονομία, στην Υγεία, στις εργασιακές συνθήκες. Το είπαμε: παντού!

Την Κυριακή, στο βραδινό δελτίο του Star υπήρχε συνέντευξη του Λευτέρη Πετρούνια σε απευθείας σύνδεση με το σπίτι του. Οι πρώτες ερωτήσεις τυπικές. Για τα συναισθήματά του, τις αντιδράσεις του κόσμου, τις δυσκολίες του αθλήματος – τέτοια. Και μετά, άλμα στο αγαπημένο δημοσιογραφικό θέμα που πουλάει: στις κακές συνθήκες προετοιμασίας. Η σχετική ερώτηση συνοδεύτηκε με παράλληλα κοντινά πλάνα από τις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά που έδιναν εικόνα πλήρους εγκατάλειψης. Περίεργες γωνίες της κάμερας, κοντινές λήψεις σε ακαταλαβίστηκες επιλογές του οπερατέρ κ.λπ.

Αλλά ο Πατρούνιας χάλασε την «ωραία ιστορία» γιατί δεν αβάνταρε την γκρίνια. Είπε ότι οι συνθήκες στο προπονητήριο είναι τώρα καλύτερες από παλιά, ότι η σημερινή διοίκηση της ομοσπονδίας κάνει προσπάθειες, ότι πλέον έχουν αποκτηθεί σύγχρονα όργανα – και όχι μόνο για τον ίδιο –, ότι προπονείται σε καινούργιους κρίκους και αυτό τον βοηθάει, ότι υπάρχει θέρμανση, που δεν υπήρχε, ότι οι εγκαταστάσεις έχουν αιρκοντίσιον που επίσης, προφανώς, δεν υφίσταντο.

Και εκεί που έλεγε τα (όποια) θετικά, ο παρουσιαστής και συνεντευξιαστής τον έκοψε αδιάκριτα με μια «συγγνώμη που σε διακόπτω», όχι για να τονερωτήσει κάτι, αλλά για να του επισημάνει – έτσι, ξεκούδουνα – ότι και παλιότερα η Γυμναστική είχε δώσει διακρίσεις στην Ελλάδα. Και, φυσικά, η συζήτηση άλλαξε κατεύθυνση.

Αχ βρε Λευτέρη, δεν βοηθάς! Δεν βοηθάς να ανέβουν τα νούμερα και μεμψιμοιρία.

***
(Η σελίδα του Harddog στο facebook είναι εδώ. Αν σας ενδιαφέρει το μπλογκ και θέλετε να βλέπετε τις αναρτήσεις του, κάντε like. Φυσικά, μόνο αν αυτό το like ανταποκρίνεται στο πραγματικό περιεχόμενο του «Μου αρέσει»).

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017