Λαγκάρντ: «Είναι ξεκάθαρο πως η θέση της Ελλάδας είναι δύσκολη» - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Λαγκάρντ: «Είναι ξεκάθαρο πως η θέση της Ελλάδας είναι δύσκολη»

20.05.2015 13:23

«Μήνυμα» ότι, παρά την ελληνική αισιοδοξία για την έκβαση των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές, η κατάσταση είναι ακόμα δύσκολη, έστειλε η Κριστίν Λαγκάρντ με σημερινές της δηλώσεις.

Πιο συγκεκριμένα, η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου υπογράμμισε: «Είναι ξεκάθαρο πως η θέση της Ελλάδας είναι δύσκολη».

Αναγνώρισε, ωστόσο, ότι υπάρχει «κάποια πρόοδος» στις διαπραγματεύσεις με την ελληνική πλευρά, για να πει στη συνέχεια ότι οι δύο πλευρές πλησιάζουν («closing in») σε συμφωνία.

«Δεν είμαστε υπηρέτες μιας πολιτικής ιδεολογίας, είμαστε υπηρέτες της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας και της οικονομικής ανάπτυξης» ανέφερε πάντως χαρακτηριστικά η κ. Λαγκάρντ στέλνοντας μήνυμα, και προειδοποίηση μαζί, στην ελληνική κυβέρνηση αλλά και στους Ευρωπαίους εταίρους της Ελλάδας.

Πρόσθεσε -ότι είναι δεκτό- «εάν μία δέσμη μέτρων δεν μπορεί να ρυθμιστεί με μία νέα πολιτική ιδέα. Όμως πρέπει να αντικατασταθεί με κάτι άλλο».

Απαντώντας τέλος στις επικρίσεις εναντίον του οργανισμού του οποίου ηγείται, που εκφράζονται από την ελληνική πολιτική ηγεσία, είπε ότι το ΔΝΤ μπορεί να δείχνει πάντα ευελιξία στα προγράμματα διάσωσης, αλλά στο τέλος της ημέρας, θα πρέπει να υπάρξει αποτέλεσμα.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017