Κ.Χρυσόγονος: Κίνδυνος χρεοκοπίας αν δεν βγούμε στις αγορές το 2018 - Εθνικό Μέτωπο ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Κ.Χρυσόγονος: Κίνδυνος χρεοκοπίας αν δεν βγούμε στις αγορές το 2018 – Εθνικό Μέτωπο ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ

23.12.2016 16:13

Υπάρχει κίνδυνος η Ελλάδα να οδηγηθεί σε Grexit και χρεοκοπία αν το 2018 δεν βγει στις αγορές επισήμανε σε συνέντευξή του την Παρασκευή  στον Real Fm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Στραβελάκη.  ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος.

Το καλοκαίρι του 2018 πρέπει οπωσδήποτε να ανακτήσουμε τη φερεγγυότητα μας ως κράτος. Θα πρέπει να μπορέσουμε να δανειστούμε από τις αγορές, διότι η τρέχουσα συμφωνία με τους δανειστές μας καλύπτει ως τότε. Μετά δεν είμαι και τόσο αισιόδοξος ότι θα μπορέσουμε να πάρουμε άλλον διακρατικό δανεισμό και συνεπώς θα δούμε τότε μπροστά μας τα χειρότερα», είπε ο κ. Χρυσόγονος.

«Το επόμενο βήμα αν δεν βγούμε στις αγορές, θα είναι αναγκαστικά στάση πληρωμών, άρα κατά πάσα πιθανότητα θα οδηγηθούμε ή θα αντιμετωπίσουμε το φάσμα του Grexit και αυτό θα φέρει παρά πολλά άλλα δεινά που θα πρέπει να αποφύγουμε», επισήμανε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και συνέχισε:

«Στην Ελλάδα θα πρέπει να ρίξουμε τους τόνους της πολιτικής αντιπαράθεσης ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία, πρέπει να σκεφτούμε το κοινό μας συμφέρον για να μην οδηγηθούμε σε Grexit και χρεοκοπία και άλλα τέτοια εφιαλτικά».

«Το βασικό σχέδιο του κ. Σόιμπλε δεν είναι να φέρει τη μία ή την άλλη παράταξη στην κυβέρνηση, το βασικό σχέδιο είναι να ωθήσουν την Ελλάδα στο Grexit και τη χρεοκοπία, προκειμένου η Ελλάδα να χρησιμεύσει ως παράδειγμα προς αποφυγή για τους Ιταλούς, τους Γάλλους και τους Ισπανούς, ώστε να πειθαρχήσουν», είπε χαρακτηριστικά ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και κατέληξε: «Τα χειρότερα δεν τα έχουμε αποφύγει οριστικά, πρέπει να σχηματιστεί ένα εθνικό μέτωπο».
Κληθείς να τοποθετηθεί επί του ενδεχομένου εκλογών, ο κ. Χρυσόγονος είπε ότι εκλογές στο επόμενο διάστημα «θα είναι χάσιμο χρόνου για τη χώρα».

Όσο για το «μποναμά Τσίπρα» είπε ότι αν και η ουσία είναι ότι όσοι πήραν το επίδομα το είχαν ανάγκη «εγώ θα προτιμούσα να ήταν πιο ισορροπημένη η κατανομή του, να πήγαιναν χρήματα και σε οικογένειες ανέργων με παιδιά που μπορεί να πεινάνε, και το ξέρουμε ότι υπάρχουν παιδιά που πεινάνε».

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017