Κώστας Φέγγος: Και με την πραγματική οικονομία τι γίνεται;

ΣΧΟΛΙΟ (από τον Κώστα Φέγγοπρόεδρο Versal ΑΕΠΕΥ), όπου μεταξύ άλλων αναφέρει:

“Η αλήθεια είναι ότι η Κυβέρνηση διαπραγματεύεται. Διαπραγματεύεται όμως για ότι ενδιαφέρει το Δημόσιο και τους συνδικαλιστές.

Η δε Αντιπολίτευση υπόσχεται ότι θα έρθει να διαπραγματευτεί σκληρότερα, πάλι για ότι ενδιαφέρει το Δημόσιο και τους συνδικαλιστές. Και με την πραγματική οικονομία τι γίνεται;

Η Κυβέρνηση κατά καιρούς, από “διαπραγματευτικό μένος”, “κλείνεται στη γωνία” και για να βγει, πετάει ένα τομέα της Ιδιωτικής Οικονομίας, στους δανειστές, για να προστατεύσει αυτά που πραγματικά την ενδιαφέρουν.

Σήμερα, ρίχνει μπροστά τον Τουρισμό, γιατί από κει είναι εύκολο να πειστούν οι δανειστές ότι θα βρούμε λεφτά.

Όσον αφορά τα διαρθρωτικά και το Δημόσιο, συνεχίζεται η “σθεναρή αντίσταση”. Όχι όμως αρκετά “σθεναρή” που να ικανοποιήσει την Αντιπολίτευση και να έχουμε τουλάχιστον συναίνεση και δύναμη στη διαπραγμάτευση.

Συνεπώς, όταν μιλάμε για το Χρηματιστήριο, που αναπαριστά την πραγματική Οικονομία, τι προβλέψεις να γίνουν, ή τι επιπτώσεις έχουν τα εταιρικά αποτελέσματα, αφού ούτως ή άλλως τα μερίσματα είναι πενιχρά ή ανύπαρκτα;

Τεχνικά, οι 950 μονάδες κράτησαν και οι 1.035 μονάδες αποτελούν την απόλυτη αντίσταση. Εκτός εάν…”, αναφέρει ο κ. Φέγγος.