Κώστας Καίσαρης: Οι υπουργοί της αριστεράς έχουν το κληρονομικό χάρισμα - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Κώστας Καίσαρης: Οι υπουργοί της αριστεράς έχουν το κληρονομικό χάρισμα

08.05.2015 00:30

Κώστας Καίσαρης

ΠΡΩΤΟ θέμα έκανε το «Goal» τη θηριωδία με τη μικρή Αννυ. Δεν είναι άλλωστε κάτι που συμβαίνει κάθε μέρα. Κάθε μέρα μιλάει ο Πανούσης. Μιλάμε για θηριωδία απίστευτη. Στην οποία βρήκε την ευκαιρία να σαχλαμαρίσει ο Πανούσης. Προφανώς το έχει το όνομα. Ο ένας, ο Τζίμης, να λέει τα αστεία σαν σατιρικός καλλιτέχνης κι ο άλλος ο Γιάννης να σαχλαμαρίζει με την ιδιότητα του πολιτικού.

Τι νομίζετε δηλαδή; Γιακουμάτοι υπάρχουνε μόνο στη δεξιά; Το σχετικό φρούτο ευδοκιμεί και στην αριστερά. Κι όταν παίρνει φόρα κατηφόρα ένας Γιάννης Πανούσης, ξεπερνάει και τη Χάρις Αλεξίου (φωτό): «Συνήθως είτε αυτοκτονούν είτε έχουν κάποιο βίαιο θάνατο από αλλού. Υπάρχει ένας κώδικας τιμής μέσα στις φυλακές εντός ή εκτός εισαγωγικών. Πολύ γρήγορα θα έχουμε τον θάνατο του ίδιου του δράστη».

Πράγματι. Οι υπουργοί της αριστεράς έχουν το κληρονομικό χάρισμα. Να προβλέπουν τα μελλούμενα. Κι όχι γενικά, αφηρημένα και αόριστα. Οπως οι τσιγγάνες που όταν σου λένε τη μοίρα σου και το ριζικό σου, μιλάνε για δύο ή για τρία τέρμινα. Τρία τέρμινα μπορεί να είναι τρεις ώρες, τρεις μέρες, τρείς μήνες ή και τρία χρόνια. Ο Ζαν Πανούσης αντίθετα ήταν σαφής «ο θάνατος του δράστη θα προκύψει πολύ γρήγορα».

Ετσι όπως πάει θα αφήσει τον Πητ Παπαδάκο χωρίς μεροκάματο. Καθώς δεν υπάρχει πλέον ασυμβίβαστο, μπορεί να ανοίξει ένα γραφείο και να δέχεται κόσμο: «Γιάννης Πανούσης, μελλοντολόγος. Εμπιστοσύνη, εχεμύθεια, ασφάλεια». Εύλογο βέβαια ήτανε, ύστερα από μια τέτοια τοποθέτηση, να πέσουνε απάνω του να τον φάνε: «Είναι ποτέ δυνατόν υπουργός να προβλέπει τον θάνατο ενός δολοφόνου;».

Χαρτορίχτρα είναι ή καφετζού; Και σιγά που ο Πανούσης θα καθότανε στα αυγά του. Αυθημερόν έτρεχε να κάνει διευκρινιστική δήλωση. Για να αποδείξει για μια ακόμα φορά τον κανόνα που λέει ότι όταν πας να διορθώσεις μια κουταμάρα, θα κάνεις χειρότερη. Η δεύτερη θα είναι ακόμα χειρότερη από την πρώτη. Είπε λοιπόν και ελάλησε σφόδρα ενοχλημένος ο Πανούσης: «Το βρίσκω τουλάχιστον παράλογο, υποκριτικό ή προσχηματικό να ερμηνεύει κανείς τόσο εύκολα την επιστημονική, εμπειρική και ερευνητική διαπίστωση ενός επιστήμονα».

Μιλάμε για Νόμπελ μετριοφροσύνης. Δεν είμαι εγώ λακαμάς. Εσείς είσαστε λακαμάδες που δεν μπορείτε να καταλάβετε τι λέει ένας επιστήμονας. Ιδού ποιοι παριστάνουν τους αριστερούς εν έτει 2015. Σαν τον Πανούση: Από το ΠΑΣΟΚ στη ΔΗΜΑΡ κι από τη ΔΗΜΑΡ, υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ. Αντίστροφη πορεία από τον Γρηγόρη Ψαριανό. Που ξεκίνησε από τον ΣΥΡΙΖΑ, συγκατοίκησε για λίγο στη ΔΗΜΑΡ με τον Πανούση, για να καταλήξει στο Ποτάμι. Ερώτηση: Σήμερα που μιλάμε ποιος είναι πιο δεξιός απ’ τους δύο;

Οταν λέει δηλαδή ο Πανούσης φόρα παρτίδα ως υπουργός «η Ελλάδα δεν χωράει άλλους μετανάστες», όταν οι μετανάστες σκυλοπνίγονται, σε τι διαφέρει από τον Καρατζαφέρη και τον Αδωνι; Και με το που το είπε, τι έγινε; Θα σταματήσουν να έρχονται; Ή θα προτείνει να μπούνε φράχτες σε όλες τις ακτές σαν τον Εβρο; Ούτε τελειώσαμε όμως ούτε ξεμπλέξαμε. Αν αύριο είτε αυτοκτονήσει αυτός ο Βούλγαρος ο Σάββα στις φυλακές είτε τον καθαρίσουνε, ο Πανούσης θα απαιτήσει να του ζητήσουνε συγγνώμη. Επειδή κάποιοι παράλογα και υποκριτικά τόλμησαν να τον αμφισβητήσουν ως επιστήμονα. Αυτά.

Ενας ακόµα αριστερός στην αριστερή κυβέρνηση. Ο Δ. Παπαγγελόπουλος υφ. Οικονοµικών.


-Observer

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017