Κώστας Καίσαρης: Νικήτρια η Μέρκελ με καρέ του άσου από χέρι - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Κώστας Καίσαρης: Νικήτρια η Μέρκελ με καρέ του άσου από χέρι

04.01.2015 10:14

Κώστας Καίσαρης
ΠΩΣ προσδιορίζονται η χρεωκοπία και ο ξεπεσμός στην καθημερινότητα; Θα κάνουμε μια προσπάθεια να το προσεγγίσουμε. Παραμονή Πρωτοχρονιάς, είμαι καλεσμένος σε κάποιο σπίτι. Τρώμε, πίνουμε και κάπου απέναντι μια τηλεόραση να είναι ανοιχτή, αλλά χωρίς ήχο. Κάποια στιγμή πέφτει το μάτι σου και τι είναι αυτό που βλέπεις;

Η επιλογή για πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν ήταν η τριπλέτα Αρναούτογλου-Σταρόβας-Μαρία Μπεκατώρου. Το απόλυτο τίποτα. Να κάνει Πρωτοχρονιά ο κοσμάκης με τον Αρναούτογλου. Αυτό είναι το ό,τι καλύτερο έχει να παρουσιάσει σήμερα η τηλεόραση: Σταρόβας. Κι η Μπεκατώρου με νάζια και με σκέρτσα να προσπαθεί να παραστήσει το κολασμένο θηλυκό.

Ακόμα κι αν υπήρχε τρόπος να επανέλθει ο Αϊνστάιν στη ζωή, αν του ζητούσες να εξηγήσει τι πάει να πει «Μαρία Μπεκατώρου», θα σήκωνε τα χέρια ψηλά. Το 2015, πάντως, είναι γένος θηλυκού. Μετά τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ στράφηκε σε γυναίκα για εκπρόσωπο Τύπου στον προεκλογικό δήθεν αγώνα. Και σε ευρωβουλευτίνα μάλιστα. Οπως δηλαδή ο Σαμαράς επέλεξε τη Μαρία Σπυράκη, έτσι κι ο Βενιζέλος την Εύα Καϊλή.

Για να τα λέμε όλα βέβαια, ο Ευάγγελος, σε ό,τι έχει να κάνει με το γυναικείο φύλο, είναι μερακλής. Εχει γούστο. Κόβει το μάτι του, δηλαδή, να ξεχωρίσει ποιες από τις συντρόφισσες διακρίνονται στην πολιτική σκέψη. Δεν είναι μόνο η Εύα Καϊλή. Αν ξεκινήσεις από τη Μιλένα Αποστολάκη και φτάσεις στην Αλ Σαλέχ (φωτό), ο κατάλογος είναι μακρύς. Μια απορία μόνο: Εκεί στις Βρυξέλλες τι κάνουνε; Το κωλοβαράνε; Τι είναι δηλαδή η Ευρωβουλή; Καφενείο; Οποτε θέλει ο καθένας μπαίνει κι όποτε γουστάρει βγαίνει; Φεύγει δηλαδή για έναν μήνα, όπως η Σπυράκη και η Καϊλή, λες και πρόκειται για καλλιτέχνιδες που κάνουνε εξτραδάκια το καλοκαίρι στην επαρχία. Και τα νυχτερινά κέντρα, τουλάχιστον, το καλοκαίρι είναι κλειστά.

Τις δουλειές της Σπυράκη και της Καϊλή, τον Ιανουάριο στις Βρυξέλλες, ποιος θα τις κάνει; Εκτός αν, όπως είπαμε, το κωλοβαράνε και δεν κάνουνε τίποτα. Σε ό,τι έχει να κάνει με τις εκλογές, το κεντρικό σύνθημα της Νέας Δημοκρατίας ήταν έτοιμο πριν από την τρίτη και φαρμακερή ψηφοφορία για τον πρόεδρο: «Εμείς με την Ελλάδα δεν παίζουμε». Με όλο τον σεβασμό στους ειδικούς περί της πολιτικής προπαγάνδας, θα διαφωνήσω. Και όλοι παίζουνε σ’ αυτές τις εκλογές και κανείς δεν έχει καλό χαρτί στα χέρια του. Σαν να βλέπεις μια παρτίδα πόκερ: «Τα ρέστα μου» χτυπάει ο Σαμαράς, τζογάροντας στην εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας. «Τα βλέπω» λέει χωρίς δεύτερη σκέψη ο Τσίπρας, για να πάει ντε και καλά σε εκλογές. Κατεβάζουνε τα χαρτιά τους και, όπως είπαμε, ούτε ο ένας ούτε ο άλλος έχει τίποτα.

Και ο Σαμαράς μπλοφάρισε ότι έχει τους 180 και ο Τσίπρας ότι έχει το σχέδιο για να σώσει την Ελλάδα. Την παρτίδα την κερδίζει η Μέρκελ, που είχε καρέ του άσου από χέρι. Τα πράγματα, όπως λέει ο Κάτσουνας, είναι απλά: Η Ελλάδα ψάχνει για τα επόμενα χρόνια εκατό δισ. γιούρο. Για να αποπληρώσει τα χρέη της. Και η Βολκς Βάγκεν έχει προγραμματίσει επενδύσεις για το ίδιο χρονικό διάστημα 96 δισ.! Δεν λέμε για Μερσεντές, που έχει πολλά περισσότερα. Λέμε για τη Βολκς Βάγκεν, που θέλει να βελτιώσει τη θέση της στην αυτοκινητοβιομηχανία. Τα λεφτά, δηλαδή, που δεν έχει η Ελλάδα και πρέπει να βγει στη ζητιανιά για να τα βρει, τα έχει για πλάκα μια γερμανική εταιρία. Και όχι πρώτης γραμμής μάλιστα. Και θα πάει ο Τσίπρας να κάνει τον μάγκα και τον νταή στη Μέρκελ. Πώς μπορεί να γίνει αυτό; Σε ποιο σινεμά παίζεται αυτό το έργο; Αυτά.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017