Κύριο Αρθρο ”Κ”: Δεσμώτες, με το «εσωτερικό» δράμα να κορυφώνεται

Οι Ελληνες πληρώνουν πολύ ακριβά τις εμμονές και τους πειραματισμούς του ΣΥΡΙΖΑ. Εως σήμερα, υπομέναμε αυτό το ιδιότυπο μείγμα αφέλειας και αλαζονείας σε μια δήθεν «διαπραγμάτευση» με τους εταίρους, καθώς η οικονομία βούλιαζε και η χώρα έχανε τα τελευταία ίχνη αξιοπιστίας.

Τώρα, το «εσωτερικό» δράμα κορυφώνεται, με την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ να συνεδριάζει σήμερα για να αποφασίσει πώς αυτός ο συνασπισμός συγκρουόμενων ομάδων θα συνεχίσει την πορεία του.

Θα μπορέσει ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας να επιβάλει τις θέσεις του ή θα υποκύψει στους «ιδεολόγους» που θέτουν την ιδεοληψία πάνω απ’ οποιαδήποτε επιταγή της πραγματικότητας, πάνω από το εθνικό συμφέρον;

Χθες ο κ. Τσίπρας ξεκαθάρισε ότι εάν δεν διαθέτει κοινοβουλευτική πλειοψηφία, θα πάει σε εκλογές. Θα ήταν αφελές να πίστευε κανείς ότι οι φράξιες του ΣΥΡΙΖΑ θα υπολόγιζαν τους κινδύνους που ενέχονται σε άλλη μία προεκλογική περίοδο σε μια εποχή τέτοιας αβεβαιότητας. Η χώρα παραμένει δέσμια των συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αργεί η ημέρα που θα γίνουν τα πρώτα βήματα προς τη σταθερότητα και την ανάπτυξη.

Έντυπη