Κύμα φυγής Ελλήνων προς την Βρετανία – Τα capital controls και ο φόβος της δραχμής αναζωπύρωσαν το ενδιαφέρον των Ελλήνων εργαζομένων για τη Βρετανία, κυρίως λόγω της οικονομικής της ανάπτυξης

Στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν στρέψει την προσοχή τους οι Έλληνες που αναζητούν εργασία, ιδιαίτερα από τη στιγμή που οι πρόσφατες εξελίξεις στην Ελλάδα οδήγησαν σε capital controls και η χώρα αντιμετώπισε το ενδεχόμενο της εξόδου από το κοινό νόμισμα.

http://www.euro2day.gr/news/economy/article/1350368/kyma-fyghs-ellhnon-pros-th-vretania.html

Σύμφωνα με στοιχεία του βρετανικού ιστότοπου εύρεσης εργασίας CV-library.co.uk που αναμεταδίδει το Bloomberg, οι επισκέψεις από Έλληνες εργαζόμενους κατά την περασμένη εβδομάδα ήταν παραπάνω από διπλάσια σε σχέση με πέρυσι, ενώ συνολικά η επισκεψιμότητα του site από την Ελλάδα είναι υψηλότερη από ποτέ.

Όπως καταδεικνύει και σχετικό διάγραμμα του CV-library, η απότομη αύξησητης επισκεψιμότητας συνέπεσε με το κλείσιμο των τραπεζών, καθώς και με την ανακοίνωση της θέσπισης ημερήσιου ορίου στις αναλήψεις. Στο μεταξύ, αν και τη Δευτέρα άνοιξαν και πάλι οι τράπεζες, τα capital controls παραμένουν.

Πριν το μεγάλο αυτό κύμα, οι Έλληνες που αναζητούσαν εργασία στη Βρετανία δεν ήταν περισσότεροι από τους Πορτογάλους -που επίσης έχουν λάβει πακέτο διάσωσης- ενώ ήταν περίπου οι μισοί από τους Γάλλους, των οποίων ο πληθυσμός είναι παραπάνω από έξι φορές μεγαλύτερος από των Ελλήνων. Ωστόσο, αυτή τη στιγμή οι Έλληνες που επιθυμούν να εργαστούν στο Ηνωμένο Βασίλειο ξεπερνούν σε αριθμό και τους δύο.

Ο λόγος είναι απλός και έχει να κάνει με τη συνεχιζόμενη εδώ και εννέα τρίμηνα οικονομική ανάπτυξη της χώρας…